ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αναπηρία κράτους ή προστασία ημετέρων;

Αναπηρία κράτους ή προστασία ημετέρων;

Με όλα αυτά που ΔΕΝ γίνονται με τις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου και Λονδίνου, με όλα αυτά ΔΕΝ γίνονται με τις off shore εταιρείες, με όλα αυτά τα δισεκατομμύρια από τη φοροδιαφυγή που δεν αναγκάζονται οι κλέφτες να τα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία, ένα από τα δύο συμβαίνει: ή έχουμε να κάνουμε με ένα ανάπηρο κράτος-κοτέτσι που δεν μπορεί να μαζέψει πέντε δεκάρες από αυτούς που παρανόμησαν ή προστατεύονται οι «ημέτεροι», οι κολόνες αυτού του άρρωστου πολιτικο-οικονομικού συστήματος στην Ελλάδα.


Η ατιμωρησία των «δικών μας ανθρώπων» συνεχίζεται και φροντίζουν όλοι στην κρατική μηχανή να μην ενοχληθούν στο παραμικρό, αυτοί που ρήμαξαν την οικονομία και τη ζωή μας.

Εάν προσέξετε τα ονόματα όλων αυτών που βρίσκονται σε λίστες και υπό την έρευνα του ΣΔΟΕ είναι άνθρωποι που στηρίζουν οικονομικά τα δύο μεγάλα κόμματα, συγγενείς στελεχών των δύο κομμάτων, γνωστοί επιχειρηματίες, μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι, στενοί φίλοι διάφορων υπουργών και ανώτατων κρατικών παραγόντων.

Ρωτάω ο αφελής: πόσα λεφτά επέστρεψαν από τα κλεμμένα στα δημόσια ταμεία; Πόσοι από αυτούς με τις μίζες, τα φακελάκια, τις ψεύτικες δηλώσεις στην εφορία, τα πλαστά ή ανύπαρκτα τιμολόγια, το μαύρο χρήμα που έβγαλαν σε off shore, αναγκάστηκαν να πληρώσουν όσα επί χρόνια έκλεβαν;

Δεν μπορεί το ΣΔΟΕ να έχει 60.000 υποθέσεις μαύρου χρήματος να ελέγξει και να μην έχουν έναν απλό υπολογιστή τουλάχιστον οι υπάλληλοί του για να κάνουν διασταύρωση στοιχείων.

Δεν μπορεί τρία χρόνια να έχουμε 10.000 ονόματα υπόπτων σε διάφορες λίστες με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, επαύλεις, ρετιρέ στο Λονδίνο και να μην έχει βρεθεί ούτε ένας να επιστρέψει πέντε δεκάρες στα κρατικά ταμεία.

Ανάπηρο κράτος ή «προστασία ημετέρων»; Διαλέγετε και παίρνετε. Όμως και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι να παίρνουν από όλους εμάς που σε καμία λίστα δεν είμαστε, πληρώνουμε κανονικά τα χρέη μας, δουλεύουμε (όσοι δουλεύουμε) έντιμα χωρίς κλεψιές. Το αποτέλεσμα είναι να μας παίρνουν την τελευταία σταγόνα αίματος που μας έχει απομείνει.