Ευθύνες Προβόπουλου για την Proton Bank;

NEWSBOMB

Ευθύνες Προβόπουλου για την Proton Bank;

Ερωτηματικά και για το ρόλο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνουν όλο και περισσότερα πρόσωπα σχετικά με το σκάνδαλο της Proton Bank, καθώς οι αποκαλύψεις φτάνουν πλέον σε κορυφαίο επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο, δεν αποκλείεται στην πρώτη γραμμή των ευθυνών να βρεθούν πρόσωπα, όπως ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Προβόπουλος, καθώς τα ερωτηματικά που γεννώνται για την Τράπεζας της Ελλάδος είναι πολλά.

Ευθύνες, ωστόσο, καταλογίζονται και στον εκπρόσωπο του ελληνικού δημοσίου, αναπληρωτή Καθηγητή του Παν. Πειραιά κ. Μανώλη Τσιριτάκη, ο οποίος διορίστηκε από τον τότε "τσάρο της οικονομίας", με σκοπό να προστατεύει τα συμφέροντα καταθετών και μετόχων, αλλά και προκειμένου να εξασφαλίζει τη φερεγγυότητα του εν λόγω τραπεζικού ιδρύματος, έχοντας μάλιστα το δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις της. Παρ' όλα αυτά, έπειτα από φερόμενη ως υπόδειξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ουδεμία αντίρρηση έφερε στην πώληση του 31.31% της Proton Bank, την οποία υπέγραφε βέβαια ο ίδιος ο Γιώργος Προβόπουλος.

Στη σχετική δικογραφία μάλιστα, που διαβίβασε ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς Γιώργος Καλούδης προς τον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, η Επιτροπή Πιστωτικών και Τραπεζικών της Τράπεζας της Ελλάδος, ενέκρινε τη μεταβίβαση των μετοχών της Proton Bank, παρά το γεγονός πως σύμφωνα με επιστολή που της είχε αποστείλει η Διεύθυνση Εποπτείας Τραπεζικού Συστήματος, διατηρούσε το δικαίωμα να μην εγκρίνει τη μεταβίβαση των μετοχών.

Το στοιχείο που δημιουργεί, ωστόσο, τις μεγαλύτερες ευθύνες για τους εμπλεκομένους, αφορά στο γεγονός πως παρά το ότι διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεγάλο Χρηματοοικονομικό Άνοιγμα της τράπεζας ύψους 168 εκατομμυρίων ευρώ, το έγγραφο αυτό, ουδέποτε εντάχθηκε στο σχετικό φάκελο που έφτασε στα χέρια της Δικαιοσύνης, ενώ αγνοήθηκαν παρόμοιες επισημάνσεις της Διεύθυνσης Εποπτείας Τραπεζικού Συστήματος, ακόμα και μία ημέρα πριν την τελική έγκριση της πώλησης της Proton Bank. Η εμπλοκή του Γιώργου Προβόπουλου ενδεχομένως να έχει και άλλες διαστάσεις, μιας και σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται να ήταν εκείνος που υπέδειξε τον Τρύφωνα Κολλίτζα ως καταλληλότερο για τη διοίκηση της τράπεζας, αλλά και πρότεινε τις τελικές αλλαγές στο ίδιο το οργανόγραμμα της Proton Bank.

Οι αποκαλύψεις πιθανότατα δε σταματούν εδώ, ωστόσο, για ακόμα μία φορά οι σκιές φέρονται να αγγίζουν τον ίδιο το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, οποίος αργά ή γρήγορα θα κληθεί να απαντήσει σε όλα όσα του πιστώνουν.

Διαβάστε επίσης:

Λαυρεντιάδης κατά Βενιζέλου - Προβόπουλου

Παραμένει στη φυλακή ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Ανέβαλαν τη σύλληψη, «πέταξε» ο Κυριακίδης

Στη φυλακή ακόμη δύο συγκρατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη

Ελεύθερος με όρους 82χρονος κατηγορούμενος της Proton

Οι Έλληνες εισαγγελείς διαμηνύουν: Συγκάλυψη σημαίνει συνενοχή

Έρευνα για εμπλοκή Προβόπουλου στο σκάνδαλο Proton

«Βόμβα» για εμπλοκή Προβόπουλου στο σκάνδαλο Proton

Ν. Παππάς: Ποινικές ευθύνες της ΤτΕ στη μεταβίβαση της Proton

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved