ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Οι εφοπλιστές χαβιάρι και ο λαός... στο αμπάρι!

Οι εφοπλιστές χαβιάρι και ο λαός... στο αμπάρι!

Ακόμα ένας χρόνος έφυγε και οι «ιερές αγελάδες» παραμένουν στο απυρόβλητο - Τσίπρας και Καμμένος διατηρούν τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών επιλέγοντας να αδειάσουν τις τσέπες των πολιτών και όχι των πλοιοκτητών

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μιας κυβέρνησης που βγήκε με σημαία το σκίσιμο των μνημονίων, τον καταλογισμό των ευθυνών σε όσους μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση, την πάταξη της φοροδιαφυγής και το κυνήγι των μεγαλοκαρχαριών.

Στην προεκλογική τους ρητορική Τσίπρας και Καμμένος διεμήνυαν ότι θα μπει τέλος στην προκλητική φορολογική ασυλία των εφοπλιστών, αλλά μέχρι σήμερα επιμένουν να κάνουν τα... στραβά μάτια και να διατηρούν στο απυρόβλητο τους πλοιοκτήτες.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός ματώνει από τα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα, Τσίπρας και Καμμένος επιμένουν να συμπεριφέρονται στους εφοπλιστές σαν «ιερές αγελάδες» αθετώντας ακόμα μία προεκλογική τους δέσμευση.

Άραγε, έχουν τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις τους ή όλα ανάποδα τα κάνουν;

Το προκλητικό ΦΕΚ υπέρ των εφοπλιστών

Στις 28 Μαΐου του 2015 στο Φύλλο της Κυβέρνησης ( ΦΕΚ 977) δημοσιεύτηκε μια βιαστική και ακατανόητη Υπουργική Απόφαση των Υπουργών κκ Σταθάκη και Δρίτσα , η οποία πανηγυρικά απέδειξε ότι Τσίπρας και Καμμένος δεν είχαν καμία διάθεση να ακουμπήσουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Με αυτή την απόφαση συνεχίζεται το προκλητικό καθεστώς της πλήρους φοροαπαλλαγής των εφοπλιστών, αφού σύμφωνα με την παρ.13 «οι πλοιοκτήτες ή σε περίπτωση που το πλοίο ανήκει σε ημεδαπή ή αλλοδαπή εταιρεία οποιουδήποτε τύπου, οι μέτοχοι και οι εταίροι αυτής, απαλλάσσονται από κάθε είδους φόρο για το εισόδημα που προέρχεται από τα κέρδη της εκμεταλλεύσεως του πλοίου»!

Ταυτόχρονα, ο νόμος περί φορολογίας των πλοίων παραμένει ίδιος εδώ και 40 χρόνια. Είναι ο νόμος 27/1975. Με το νόμο αυτό οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές. Και όχι μόνο αυτό. Ο νόμος είναι συνδεδεμένος με το ελληνικό Σύνταγμα, ώστε να μην μπορεί να αλλάξει. Δηλαδή πρόκειται για νομικό παραλογισμό.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό, κάθε πλοίο με ελληνική σημαία πληρώνει το χρόνο φόρο από 3.000 έως 8.000 ευρώ. Όσο δηλαδή ένας άνεργος χωρίς εισοδήματα. Αν το πλοίο είναι ελληνικό αλλά υπό ξένη σημαία, δεν πληρώνει τίποτα. Η προκλητική μη φορολόγηση των εφοπλιστών προωθείται επί δεκαετίες διαιωνίζοντας ένα παράλογο, παράνομο και προκλητικό αλισβερίσι με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Από πράξεις... μηδέν!

Με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί προεκλογικά, θα περίμενε κάποιος από μια κυβέρνηση δήθεν Αριστερή να ανιχνεύσει τουλάχιστον τις νομικές δυνατότητες μιας δικαιότερης φορολόγησης των εφοπλιστικών κερδών. Αντ’ αυτού, Τσίπρας και Καμμένος επέλεξαν να υπογράψουν νέο μνημόνιο και να αναζητήσουν έσοδα στις τσέπες των φορολογικά εξαντλημένων πολιτών και όχι στις... μακριές τσέπες των εφοπλιστών.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2002 και ύστερα, τουλάχιστον 140 δισεκατομμύρια ευρώ της εφοπλιστικής βιομηχανίας δεν έχουν φορολογηθεί, πράγμα που εάν γινόταν θα μείωνε δραστικά τις οικονομικές υποχρεώσεις της υπερχρεωμένης Ελλάδας.

Επομένως, κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε φταίνε τελικά μόνο οι τοκογλύφοι δανειστές για την δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας; Ή μήπως φταίτε και εσείς που επιμένετε να διατηρείτε τα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών;

Οι δικαιολογίες και τα «τσιτάτα» των εφοπλιστών για τη «γαλανόλευκη που κυματίζει στα πέρατα του κόσμου», για «την Ελλάδα που ταξιδεύει στα κύματα και θριαμβεύει», δεν μπορούν πια να δικαιολογούν την φορολογική ασυλία των πλοιοκτητών. Η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν στα αμπάρια των πλοίων τους δεν μπορεί να παραμείνει άλλο εκεί. Η πιο πλούσια ομάδα των Ελλήνων δεν φορολογείται, έχει απίστευτα προνόμια και εκβιάζει συνεχώς κυβερνήσεις.

Επιτέλους, φορολογήστε τους ή τουλάχιστον δώστε στο λαό μια πειστική απάντηση γιατί δεν το κάνετε. Αλλά είναι προφανές πως δεν έχετε απαντήσεις για κανένα από τα ψέματά σας.

Σχετικές ειδήσεις