ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Έστησαν παζάρι σε χριστιανικό ναό στο Τσεσμέ

Μέσα στο ναό του Αγίου Χαράλαμπου στην Κρήνη (Τσεσμέ) οι Τούρκοι έχουν στήσει ευτελές παζάρι και πουλάνε από τουριστικά είδη μέχρι και εσώρουχα

Προκλητική βεβήλωση από το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού

Oι εικόνες από το ναό του Αγίου Χαράλαμπου στην Κρήνη (Τσεσμέ) μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν στον επισκέπτη.

Ο καθεδρικός ναός που υπάρχει στην επαρχία της Σμύρνης έχει μετατραπεί από το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού σε ευτελή εκθεσιακό κέντρο δημιουργώντας έντονο προβληματισμό και απογοήτευση για την προκλητική αυτή συμπεριφορά βεβήλωσης των Ελληνικών χριστιανικών και πολιτιστικών μνημείων στην Τουρκία.

Μετά τους βανδαλισμούς εκκλησιών στην Καππαδοκία κατά την διάρκεια γυρισμάτων των τουρκικών σήριαλ, τον διαγωνισμό για την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας μέσα στον χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο του ελληνικού χωριού Λιβίσι, που παραμένει χωριό φάντασμα μετά την μικρασιατική καταστροφή, την μετατροπή των εκκλησιών σε τζαμιά, τώρα έχουμε και την μετατροπή τους σε παζάρια, με εσώρουχα και πανέρια!

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ξεκάθαρα ο χώρος που έχει στολιστεί με τουρκικές σημαίες, ενώ οι μικροπωλητές πουλάνε μέσα στο ναό από είδη λαϊκής τέχνης μέχρι και γυναικεία εσώρουχα.

Ο δημοσιογράφος Ιωσήφ Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε τον Τσεσμέ από την Χίο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και περιγράφει στο Δίκτυο Μικρασιάτης, την απογοήτευση που ένιωσε στη θέα του παζαριού μέσα στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους:

«Με ενόχλησε αφάνταστα αυτό που είδα, πρόκειται για βεβήλωση ενός θρησκευτικού χώρου, ανεξάρτητα τι πιστεύει κανείς, είναι προσβολή της ιστορίας και της αλήθειας. Οπως γράφω και στο βίντεο δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος αλλά την οργή που ένιωσα στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους δεν μπορώ να την περιγράψω.Aηδίασα με την εικόνα του ιερού χώρου να έχει γεμίσει με καλτσάκια, βρακάκια και, φυσικά, εκατοντάδες σημαίες με την ημισέληνο να στολίζουν ακόμη και τον χώρο όπου κάποτε υπήρχε η Ιερή Τράπεζα! Μετά βίας διατήρησα την ψυχραιμία μου.» (ΔΕΙΤΕ με προσοχή το βίντεο από το 7:27-9:01).

Εύλογα αναρωτιέται ο δημοσιογράφος τι θα είχε γίνει αν οι Έλληνες πωλούσαν εσώρουχα μέσα σε τζαμί;

Σημειώνουμε ότι πριν λίγο διάστημα στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι τελείωσαν οι εργασίες αναστήλωσης από το Υπ. Πολιτισμού της Τουρκίας στον Αγιο Χαράλαμπο και της ιστορικής πρώτης λειτουργίας του μετά από το 1922, ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στις 10 Φεβρουαρίου 2015, από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έχει ήδη ξεκινήσει κινητοποίηση από τους Μικρασιάτες καταγόμενους από Τσεσμέ, Κάτω Παναγιά, Αλάτσατα, Ρείσντερε κλπ για να παρακολουθήσουν από κοντά την ιστορική αυτή στιγμή.

Πηγή: mikrasiatis.gr

Σχόλιο του Newsbomb.gr: Ο γίγαντας της πολιτικής διανόησης Ανδρέας Λοβέρδος που αποφάσισε να εκταμιεύσει κονδύλι περίπου 1 εκατ. ευρώ για την εκμάθηση του Κορανίου προφανώς θα αισθάνεται ικανοποιημένος από αυτές τις εικόνες.

Ροή Ειδήσεων

BEST OF NETWORK

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER