ΑΠΟΨΕΙΣ

Level 69: Με μια Rock παρέα, όπως παλιά....

Level 69: Με μια Rock παρέα, όπως παλιά....

Ακόμη θυμάμαι την ημέρα –1976 ήταν, ίσως- που με το δώρο της νονάς μου στην τσέπη, μπήκα στο POP 11, κάπου κοντά στο Σύνταγμα. Ήταν η πρώτη φορά που είχα το ελεύθερο και την δυνατότητα να αγοράσω όποιους και όσους δίσκους ήθελα.

Ο πρώτος δίσκος που διάλεξα ήταν το album «wish you were hear» από το συγκρότημα-μύθο, τους Pink Floyd. Σε ελάχιστα λεπτά δίπλα τους προστέθηκαν albums των Janis Joplin, Hendrix, King Crimson, Rolling Stones, Clash, Led Zeppelin, Deep Purple, Stranglers, Camel, Eagles, Animals και όσα ακόμη…

Ο rock ήχος ήταν αυτός που μου ταίριαξε. Ίσως γιατί τα πρώτα μου ακούσματα, ήταν τα 45ρια δισκάκια του Prisley, των Beatles και των Rolling Stones, συγκροτήματα που άκουγε η μητέρα μου, χορεύοντας ένα εκπληκτικό Rock ¨n¨ rolle. Εν πάση περιπτώσει, ροκ ήταν η μουσική που μου άρεσε και μου αρέσει. Κλασική ροκ!

Ήταν η εποχή που με μια κιθάρα, παρέα και ρεφενέ μπύρες καθόμασταν στο γρασίδι της πλατείας και παίζαμε, ακούγαμε τα κομμάτια που έτρεφαν τα όνειρα και διαμόρφωναν την αισθητική, τις αξίες και τον προσανατολισμό μας. Η εποχή που περιμέναμε να μεγαλώσουμε και να μπορούμε να μπαίνουμε στα rock club της εποχής.
Tiffany’s με τους «Σπυριδούλα», Skylab με τους «Vavoura band» στην Πλάκα, Victoria στον Κορυδαλλό και λίγο αργότερα Χρυσοστόμειο στο Αιγάλεω κ.α.

Αυτά ήρθαν στο μυαλό μου όταν βρέθηκα σε ένα μπαρ στο Μοσχάτο, που θα έπαιζε η αειθαλής μπάντα του Χριστόφορου Κροκίδη, παρουσιάζοντας την καινούργια δουλειά του «Ολική Λοβοτομή – η φυλή της παρακμής», αλλά παίζοντας και παλαιότερα κομμάτια του ή ακόμη και κλασικά ροκ τραγούδια. Με ήχο αυθεντικό, καθαρό και στίχο εκρηκτικά επαναστατικό, είναι έτοιμοι, πάντα, να σε οδηγήσουν σε διαδρομές που ίσως έχεις ξεχάσει ή θέλεις να μάθεις …

Ένα σύνολο που με αυθεντικό ROCK LIVE σε ένα αυθεντικά rock-bar ανακαλεί τις αναμνήσεις από τη νιότη και μας στέλνει πίσω στην rock εποχή των δεκαετιών 1970-1980 ..., δίνοντας παράλληλα το στίγμα μιας αυθεντικής εποχής για όσους νεότερους θελήσουν να ανιχνεύσουν τα μονοπάτια μιας άλλης, αυθεντικής εποχής.

Με μια παρέα Rock, λοιπόν, όπως παλιά! Όταν όλα ήταν αληθινά, είχαν ψυχή και οι παρέες τσόνταραν ρεφενέ για τα τσιγάρα και το ποτό... Και οι κιθάρες έριχνα τα σόλο τους και γύρω τους πλέκονταν φιλίες, έρωτες, αγάπες!

Όπως παλιά! Τότε που ξέραμε να μοιραζόμαστε, να πιστεύουμε ότι μπορούμε και θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Όπως παλιά! Τότε που μπορούσαμε να κάνουμε αυθεντικά, αγνά όνειρα!

Όπως παλιά, την εποχή της πέτρας, του ξύλου, του καθαρού μετάλλου, του βινύλιου!

Όπως παλιά ... πριν το πλαστικό ....

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ... ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Χαρδαλιάς - Ποιες επιλογές εξετάζει η κυβέρνηση