ΑΠΟΨΕΙΣ

Ναι στην κριτική, όχι στις αήθεις επιθέσεις

Ναι στην κριτική, όχι στις αήθεις επιθέσεις
Intime News

Η διαστρέβλωση σε όλα τα επίπεδα «πουλάει» στις μέρες μας και βεβαίως είναι ο εύκολος τρόπος για να πετύχεις το στόχο σου όποιος κι αν είναι αυτός.

Κάποιες φορές όμως, το να διαστρεβλώνονται τα λεγόμενα κάποιου για πολύ σοβαρά θέματα, όπως για τους νεκρούς από την πανδημία, ξεφεύγει από τα όρια της λογικής.

Και τα γράφω όλα αυτά με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, οι οποίες προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, με κάποια από αυτά να είναι κατά την άποψή μου άδικα.

Ο υπουργός Επικρατείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε τα εξής: «Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψη, και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος. Θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι, ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε τις ΜΕΘ. Γιατί το λέω αυτό: αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%. Αρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική θεραπεία, σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο, τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση».

Οι παραπάνω δηλώσεις άναψαν φωτιές και κάποιοι έσπευσαν να «κρεμάσουν στα μανταλάκια» τον υπουργό, κάνοντας λόγο για τυμβωρυχία και προσβολή της κοινωνίας. Ακούγοντας όμως με προσοχή τον κ. Γεραπετρίτη, τα συμπέρασμα είναι πως ο υπουργός είπε το προφανές: Όσο παραπάνω διασωληνωμένους έχεις τόσο πιο πολλοί θα είναι οι θάνατοι.

Και δεν θα σταθώ εάν ο κ. Γεραπετρίτης θα μπορούσε να διατυπώσει με άλλο τρόπο τα παραπάνω. Μάλλον θα μπορούσε. Αλλά είναι πραγματικό λυπηρό με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις να γίνονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί που δεν τιμούν κανέναν. Φυσικά η κριτική όταν είναι καλόπιστη και εποικοδομητική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά κατακριτέα όταν είναι αήθης. Ολοι μας έχουν δικαίωμα να κρίνουμε τα πολιτικά πρόσωπα για τις επιλογές και τις δηλώσεις τους, αλλά όχι ρίχνοντας τα βέλη αδιακρίτως. Ναι στην κριτική, όχι στις αήθεις προσωπικές επιθέσεις. Και αυτό δεν αφορά στον κ. Γεραπετρίτη αλλά σε όλα τα δημόσια και όχι μόνο πρόσωπα. Γιατί θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας είναι και ο σεβασμός στον άνθρωπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει για κορονοϊό, παράταση lockdown και Χριστούγεννα