ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί τα νέα μέτρα δεν λαμβάνονται από σήμερα και πάνε για τις 3 Ιανουαρίου;

Γιατί τα νέα μέτρα δεν λαμβάνονται από σήμερα και πάνε για τις 3 Ιανουαρίου;
Ακόμα και αν τα μέτρα επιβάλλονταν αυτή τη στιγμή είναι απολύτως βέβαιον ότι οι συγκεντρώσεις θα μεταφέρονταν από τα κλαμπ σε κλειστούς ιδιωτικούς χώρους.
Φωτογραφία αρχείου από το Pixabay

Έχει άραγε κάποια λογική εξήγηση το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε οι νέοι περιορισμοί και τα μέτρα για νυχτερινά κέντρα, μάσκες, γήπεδα και τηλεργασία να ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου και όχι από τώρα για να προλάβουμε την διασπορά στα ρεβεγιόν και στα γλέντια της Πρωτοχρονιάς;

Μέσα στο ευρύτερο παραλογισμό και την παράκρουση της πανδημίας θα έλεγα ότι ναι έχει κάποιο ίχνος λογικής βάσης η επιβολή των μέτρων μετά την Πρωτοχρονιά του 2022. Γιατί; Διότι ακόμα και αν τα μέτρα επιβάλλονταν αυτή τη στιγμή είναι απολύτως βέβαιον ότι οι συγκεντρώσεις θα μεταφέρονταν από τα κλαμπ σε κλειστούς ιδιωτικούς χώρους. Ακόμα δηλαδή κι αν η κυβέρνηση έκλεινε όλα τα κλαμπ, στο Γκάζι, στο Κολωνάκι, στου Ψυρρή κ.ο.κ. θα μεταφέρονταν το ιικό φορτίο σε πριβέ πάρτι στα σπίτια, στις ταράτσες, στα πατάρια, στα μπαλκόνια και όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί. Και χωρίς πρωτόκολλα, χωρίς τεστ, χωρίς πιστοποιητικά. Το κακό δηλαδή θα ήταν μεγαλύτερο, αφού έχει αποδειχθεί ότι οι σκληρές και απότομες απαγορεύσεις φέρνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Κάποιοι θα πείτε ότι μετά τις 3 Ιανουαρίου θα είναι «αργά για δάκρυα» και θα ασκήσουν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση. Εγώ δεν βιάζομαι να αναθεματίσω διότι η υπόθεση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Μιλάμε για ένα πλήθος που τελεί σε μια κατάσταση περίεργη… όταν ο άλλος μπαίνει στη διαδικασία να βγάλει πλαστό πιστοποιητικό για να μπει στο Λόχαν ή στο Μπόχαν ή οπουδήποτε αλλού, δεν μιλάμε για μια κατάσταση κανονικότητας. Αυτός που μπαίνει στη διαδικασία να διαπράξει μια τέτοια απάτη, είναι ικανός για όλα.

Τα εύκολα συμπεράσματα είναι ωραία, αλλά χάνονται εύκολα συνήθως... τα προσπερνούν οι εξελίξεις...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αυτοί είναι οι νέοι περιορισμοί για νυχτερινά κέντρα, μάσκες, γήπεδα και τηλεργασία

Χαμός στον αέρα με Μαλέσκου και Χαλκιά: «Για σένα κούκλα μου», «το όνομά μου είναι Ιωάννα»

Πάτρα: «Με αγαπάει ο Θεός, έχω ρεπό», είπε ο 42χρονος λίγες ώρες πριν από το μοιραίο τροχαίο