ΑΠΟΨΕΙΣ

Να σε αγαπάς…

Να σε αγαπάς…

Από το στόμα, το σ´αγαπώ μπορεί να ξεπηδήσει.

Από το ίδιο στόμα , «άντε γ@μ… π@&», μπορεί να ακουστεί. Το χέρι που σήμερα αγκαλιάζει, αύριο το χάδι σε χαστούκι μπορεί να μετατρέψει. Τα μάτια που το γυναικείο σώμα θαυμάζουν, ίσως στο κινητό τους να το αποτυπώσουν και την φωτογραφία περιγελώντας το, να μοιράσουν σε αγνώστους.

Η τάση να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις, ο φόβος του «πως θα ζήσω χωρίς εσένα» , η ελαφρότητα που δίνουν ορισμένοι στην βία, είναι λόγοι που φυλακίζουν την ψυχή μας. Πίστεψε με καρδιά μου, σε τάφο ζεις. Εσύ τον βρήκες στον υπόνομο και φεύγοντας εκεί θα τον αφήσεις. Μετά, το βάρος που το σβέρκο σου πατάει στο έδαφος , θα φύγει. Θα σηκωθείς, να δεις τον κόσμο όπως τον έβλεπες.

Όλη την αγάπη που σε εκείνον έδινες, μάζεψε την και διπλάσια χάρισε την στον εαυτό σου. Πως να γιατρέψεις έναν άρρωστο , μισογύνη που φυσιολογικό θεωρεί να παίζει με γυναίκες. Τι κι αν μάνα τον γέννησε, βρίσκει ευχαρίστηση στην εκμετάλλευση του φύλου μας. Εκεί τα απωθημένα του ξεσπά. Ξεφτιλίζοντας σε , γεμίζει τον άδειο του εαυτό.

Μα άκουσε με. Ξέφυγε από την παγίδα της εκδίκησης. Ας μείνει στο τίποτα του. Η ξεφτίλα έχει κολλήσει πάνω του και είσαι πολύ ψηλά για να ασχολείσαι μαζί του. Καταφρόνια δείξε, στην απόλυτη κατάντια του. Ο Θεός δεν τιμωρεί, μα η ζωή είναι δίκαιη. Σκέψου , τόσο καιρό τα όνειρα σου με εφιάλτες έντυνε. Πες φτάνει , για το καλό σου.

Φύγε! Στο πρώτο χαστούκι, το πρώτο βρίσιμο , την πρώτη γυμνή σου φωτογραφία, φύγε. Θα το ξανακάνει. Ελπίζεις πως θα αλλάξει; Θα το είχε ήδη κάνει! Τι πιστεύεις; Έναν ψεύτη , που στον καθρέφτη του αντί για ένα κατακάθι της κοινωνίας αντικρίζει έναν μάγκα; Έχεις τόσα πράγματα να κάνεις για εσένα. Να μοιραστείς στιγμές με εκείνους που πραγματικά σε λατρεύουν.

Και να θυμάσαι εσύ, του έφτιαξες την ζωή. Εσύ δημιούργησες τις στιγμές σας. Ένας ρηχός , είναι. Που στον κόσμο το παίζει κύριος. Αργά ή γρήγορα όμως, θα τον πάρουν χαμπάρι όλοι. Προχωρά καρδιά μου. Είσαι τόσο λαμπερή για να μπλέκεις με τα σκοτάδια ενός χυδαίου, τιποτένιου! Άστα πίσω όλα. Κάνε χώρο να έρθουν όμορφα πράγματα. Και θυμήσου… κάθε μέρα να σε αγαπάς λίγο παραπάνω!!!