Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δίκες σε αίθουσες - ψυγεία

Δίκες σε αίθουσες - ψυγεία

Δικηγόρος Αθηνών

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012. Στα βόρεια προάστια ψιλοέριχνε χιόνι.

Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της πρωτεύουσας της χώρας, αίθουσα Δ100Δ. Συνέχεια δίκης για την «Αιξωνή». Οι σύνεδροι ανέβηκαν για την έναρξη της διαδικασίας. Έξω από το Εφετείο είχε 4ο C, μέσα στην αίθουσα ελάχιστους περισσότερους αφού τα κλιματιστικά δεν λειτουργούσαν. Ζήτησα το λόγο πριν την έναρξη και ανέφερα στην κ. Πρόεδρο ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει δίκη υπό αυτές τις συνθήκες, επικαλούμενος, παράλληλα, ότι στο άλλο Τριμελές Κακουργημάτων που θα δίκαζε στη διπλανή αίθουσα, οι σύνεδροι συνάδελφοί της εγκατέλειψαν την αίθουσα του τετάρτου ορόφου προς αναζήτηση άλλης και τελικά κατέληξαν σε κάποια του πρώτου ορόφου με λιγότερο ψύχος. Υπενθύμισα στην κ. Πρόεδρο ότι το κρύο είναι ύπουλος εχθρός και επιτίθεται εναντίον όλων είτε δικαστών, είτε δικηγόρων και κατηγορουμένων.

Πράγματι, η κ. Πρόεδρος κατενόησε και διέκοψε για λίγο με την προοπτική ανεύρεσης αιθούσης άνευ ψύχους. Μετ' ολίγον επανήλθαν και αφού μας ανήγγειλαν ότι δεν υπήρχε θερμαινόμενη αίθουσα, άρχισαν τη δίκη στην ίδια ψυχρή αίθουσα.

*Το παρόν αφιερώνεται στον κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος βαυκαλίζεται ότι είναι Υπουργός δικαιοσύνης, διαφάνειας και θερμαινομένων αιθουσών δικαστηρίων.