Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μη επανδρωμένα φορτηγά παντός καιρού σχεδιάζει η ρωσική KAMAZ

Μη επανδρωμένα φορτηγά παντός καιρού σχεδιάζει η ρωσική KAMAZ

Στη δημιουργία μη επανδρωμένων οχημάτων προχωρά η ρωσική εταιρεία παραγωγής φορτηγών αυτοκινήτων KAMAZ σε συνεργασία με την ρωσική εταιρεία λογισμικού Cognitive Technologies.

Η επένδυση στο συγκεκριμένο πρότζεκτ φτάνει τα 12 δισ. ρούβλια, ενώ το πρώτο λειτουργικό μοντέλο αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2015, οπότε και θα αρχίσουν οι εντατικές δοκιμές.

Για το μη επανδρωμένο KAMAZ η Cognitive Technologies θα δημιουργήσει μια αυτόματη μονάδα ελέγχου, η οποία θα επιτρέπει στο όχημα να κινείται υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ακόμα και με την απουσία οδικών διαγραμμίσεων.
«Ανάλογα πρότζεκτ πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές φορτηγών στον κόσμο, γεγονός που υποδηλώνει ότι στο μέλλον αναμένεται η ενεργή ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς» όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του KAMAZ Ολέγκ Αφανάσιεφ.

Ήδη από το 2017 σχεδιάζεται να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τη χρήση τέτοιων φορτηγών στους δρόμους του Ταταρστάν. Σημειώνεται ότι για την κυκλοφορία στις ρωσικές ειδικές καιρικές συνθήκες οι ειδικοί καλούνται να δημιουργήσουν ένα πολύ πιο σύνθετο σύστημα από ό, τι οι ξένοι ομόλογοί τους, οι οποίοι μπορούν να βασίζονται στη λειτουργία του εξοπλισμού υπό ευνοϊκές συνθήκες οδήγησης.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, το μη επανδρωμένο όχημα θα είναι πολύ ασφαλέστερο από τα συνηθισμένα. Ο χρόνος της ηλεκτρονικής αντίδρασης σε οποιαδήποτε αλλαγή στο οδόστρωμα δεν θα υπερβαίνει 0,3 δευτερόλεπτα, θα είναι δηλαδή σημαντικά ταχύτερος από την αντίδραση ακόμη και ενός πολύ έμπειρου οδηγού.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις