Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού στον Ειρηνικό

Ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού στον Ειρηνικό

Τα ρωσικά αντιπυραυλικά σκάφη διεξάγουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Ναυτικού Στόλου του Ειρηνικού.

Ασκήσεις μάλιστα είναι με πραγματικές τορπίλες και πυροβολικό , σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία Τύπου.

«Τα αντιπυραυλικά σκάφη αναπτύσσουν κοινές δράσεις μάχης. Πραγματικά πυρά του πυροβολικού από όπλα AK-176 και AK-630, καθώς και εκτοξεύσεις τορπιλών θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στα υποβρύχια και τους επιφανειακούς στόχους του ''εχθρού''», τόνισε σε ανακοίνωση η υπηρεσία Τύπου.
Θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 20 ασκήσεις μάχης, πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου.

Η Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της χώρας ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα μια σειρά αντιποίνων πυραυλικών επιθέσεων σε επτά περιοχές της ανατολικής Ρωσίας, κοντά στα κινεζικά σύνορα με συμμετοχή της αεροπορίας, του ναυτικού και των πυραυλικών και πυροβολικών δυνατοτήτων.

Συνολικά, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένεται να πραγματοποιήσει από 3.500 έως 4.000 στρατιωτικές ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο φέτος.
Το όπλο ΑΚ-176 76,2 χιλιοστών έχει σχεδιαστεί για να χτυπήσει ναυτικούς στόχους, αλλά μπορεί επίσης να καταρρίψει πυραύλους μικρού βεληνεκούς, μια ικανότητα που έχει και το οπλικό σύστημα ΑK-630 30 χιλιοστών.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις