Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Handelsblatt κάνει λόγο για τίμημα... του λαϊκισμού

Η Handelsblatt κάνει λόγο για τίμημα... του λαϊκισμού

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σχολιάζει ότι «το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές συνεχίζονται ήδη για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών χωρίς συμφωνία, οφείλεται στον Αλέξη Τσίπρα.

Οπως γράφει χαρακτηριστικά "Εκείνος έχει βάλει την όπισθεν. Ακυρώνει βήματα τα οποία είχαν ήδη εφαρμοστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως οι περικοπές θέσεων εργασίας στο Δημόσιο. Ο Τσίπρας απαρνείται μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, να τονώσουν τις επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, εν συντομία, να θωρακίσουν τη χώρα για το μέλλον».

Όπως παρατηρεί ο γερμανός σχολιαστής, «η χώρα υποχωρεί τώρα ξανά στην ύφεση. Αυτό είναι το τίμημα του λαϊκισμού. Στο μεταξύ είναι αναντίρρητο: Η Αθήνα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης προκειμένου να διαφυλαχθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. (...) Είναι όμως σαφές: Πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια επιτρέπεται να χορηγηθεί μόνο εφόσον η κυβέρνηση στην Αθήνα επιτέλους συνετιστεί. Για να γίνει αυτό δεν απομένει πολύς χρόνος στον Τσίπρα», εκτιμά η Handelsblatt.

Αλήθεια, επί εποχής πρωθυπουργίας Σαμαρά είχαμε ανάπτυξη;

πηγη dw