Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρώσικα Μαχητικά πάνω από Πολεμικά του 6ου Στόλου των ΗΠΑ στη Βαλτική

Ρώσικα Μαχητικά πάνω από Πολεμικά του 6ου Στόλου των ΗΠΑ στη Βαλτική

Συνολικά στην άσκηση του ΝΑΤΟ παίρνουν μέρος 49 πλοία, 61 αεροσκάφη και ένα υποβρύχιο.

Ρωσικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα έκαναν έντονη την παρουσία με πτήση αεροσκαφών πάνω από τους σχηματισμούς των πλοίων της Νατοϊκής Συμμαχίας.

«Κατά τη διάρκεια του σχηματισμού μας λίγο μετά που φύγαμε απο το λιμάνι, είχαμε κάποια κίνηση από ρωσικά πλοία και περίπου το απόγευμα είχαν διέλθει απο πάνω μας δύο μαχητικά . Έμοιαζαν Su-24s,» δήλωσε ο Διοικητής του 6ου Στόλου των ΗΠΑ Ναύαρχος Τζειμς Φόντο.

Ο Ναύαρχος Φόγκο δεν αναφέρθηκε στη Ρωσική παρουσία ως πρόκληση, αλλά προτίμησε να το εξηγήσει ως μια ευκαιρία για να δείξει τη δύναμη της και την «αλληλεγγύη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.»

«Αυτό είναι ένα καλό πράγμα, επειδή μεταδίδουν το μήνυμά μας της κοινότητας και της αλληλεγγύης στη συμμαχία και τη διατήρηση της ασφάλειας στη Βαλτική Θάλασσα», είπε.

20150604 150604 baltops rdax 775x440

Ο Ναύαρχος Φόγκο εξήγησε ότι τα μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έκανε αρκετές προσπάθειες να επικοινωνήσει με τις Ρωσικές δυνάμεις που ήταν έπλεαν κοντά στον Σχηματισμό κατά την διάρκεια της άσκησης μέσω ασυρμάτου , αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Η άσκηση BALTOPS, θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 Ιουνίου, είναι κάθε χρόνο επαναλαμβανόμενη πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ, σχεδιάστηκε για να δείξει ότι η συμμαχία είναι προετοιμασμένη και έτοιμη να υπερασπιστεί την περιοχή της Βαλτικής.

Ασκήσεις λαμβάνουν χώρα στην Πολωνία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς και διάφορα τμήματα της Βαλτικής Θάλασσας. Περίπου 5.600 Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ που συμπεριλάβει αμφίβιες εκφορτώσεις, αντι-επιφάνεια πολέμου, αντι-υποβρύχιο αεράμυνας πολέμου και ασκήσεις επικοινωνίας μεταξύ των μελών.

Συμμετέχουσες χώρες στην Άσκηση είναι Το Βέλγιο, Καναδάς, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Λετονία, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Σουηδία, Τουρκία, Ηνωμένων Πολιτειών, και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Su-24 ρωσικό μαχητικό τζετ σχετίζεται με ένα πρόσφατο περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα που περιλαμβάνει ένα αντιτορπιλικό του Ναυτικού, το USS Ross. Ρωσική ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι πέταξαν Su-24 μαχητικά αεροσκάφη πάνω από το USS Ross και ανάγκασαν το το πλοίο να αλλάξει πορεία, υποστηρίζοντας ότι το πλήρωμα του Ross «συμπεριφέρθηκε επιθετικά.

ΠΗΓΗ veteranos.g

Δείτε όμως ένα video που κατέγραψε αεροσκάφος P-3 Ναυτικής Συνεργασίας στη Βαλτική από την προσέγγιση ενός Ρωσικού Μαχητικού Su-27 στην ίδια Άσκηση πέρυσι !

Σχετικές ειδήσεις