Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μέτρα 5,7 δισ. ευρώ είχε υπογράψει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Μέτρα 5,7 δισ. ευρώ είχε υπογράψει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρει η έκθεση για την 5η αξιολόγηση του ΔΝΤ, ήδη από το 2014 η συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου είχε υπογράψει «προκαταβολικά» πάνω από 5,7 δισεκατομμύρια σε μέτρα για το 2015 και το 2016.

Τα μέτρα αυτά δεν είναι άλλα από τα όσα ζητούν τις τελευταίες ημέρες οι θεσμοί και επειδή η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τα δεχθεί είναι έτοιμοι να τινάξουν τη διαπραγμάτευση στον αέρα.

Στην σελίδα 47 της 5ης αξιολόγησης του ΔΝΤ η οποία έχει ημερομηνία τον Ιούνιο του 2014, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μνημονιακή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε δεσμευθεί για λήψη ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΩΝ μέτρων ύψους 2 δισ ευρώ για το 2015 και 3,7 δισ ευρώ για το 2016 !!!

IMF 1

Ακαθόριστα μέτρα σημαίνει ότι πρώτα τα υπέγραψαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος και μετά θα καθόριζαν με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών από ποιές πηγές θα γινόταν η «αφαίμαξη» του λαού.

Το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια...

Το κακό είναι ότι με αυτές τις υπογραφές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο». Οι απαιτήσεις των θεσμών είναι σκληρές γιατί αυτές ήταν οι συμφωνίες που είχαν κάνει οι προηγούμενοι.

Σχετικές ειδήσεις