Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ- Ρωσίας συζήτησαν για την παρουσία των Ρώσων στη Συρία

Υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ- Ρωσίας συζήτησαν για την παρουσία των Ρώσων στη Συρία

Οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Άστον Κάρτερ και Σεργκέι Σάιγκου, μίλησαν για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν την Παρασκευή (18/9) περίπου 50 λεπτά για την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, Κάρτερ και Σάιγκου συζήτησαν θέματα τα οποία επικαλύπτουν τα συμφέροντα των δύο χωρών:

«Συμφώνησαν να συζητήσουν σε βάθος, πως θα αποφευχθεί ακούσιο ατύχημα (μεταξύ των δυνάμεων) στη Συρία και για την καταπολέμηση (του ισλαμικού κράτους)".

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου αναφέρθηκε στη συζήτηση και τόνισε οι απόψεις των δύο πλευρών ήταν κοντά ή συμπίπτουν.

Η τελευταία φορά που ο Σεργκέι Σόιγκου μίλησε με Αμερικανό υπουργό Άμυνας ήταν το Απρίλιο του 2014, όταν υπουργός ήταν ο Chuck Heigl.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Μόσχα θα εξετάσει την αποστολή στρατού στη Συρία, εφόσον λάβει ένα τέτοιο αίτημα από τη Δαμασκό, σύμφωνα με δήλωση του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατά τα λεγόμενά του, αυτή η περίπτωση είναι εντελώς υποθετική.

Επιπλέον, ο Ουάλιντ Μούαλεμ, υπουργός Εξωτερικών της Συρίας αρνήθηκε αναφορές ότι Ρώσοι στρατιώτες συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, ωστόσο, τόνισε ότι η Δαμασκός δεν θα διστάσει να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία.

Σχετικές ειδήσεις