Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ηθικό πλεονέκτημα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ηθικό πλεονέκτημα
Απολογούμενοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού για την επιλόγη της Μυρσίνης Λοΐζου

Η υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αμηχανία φάνηκε και από την αντίδραση του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε για το θέμα στις Βρυξέλλες, πολλές ώρες αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο. «Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω. Δεν έχω ενημερωθεί αυτήν την στιγμή» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε για τις περιπέτειες της κυρίας Λοΐζου, αλλά όπως και να έχει το όλο ζήτημα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της Aριστεράς το οποίο υφίσταται ισχυρό πλήγμα. Η υπόθεση και η αποκάλυψη του σκανδάλου κοστίζει πολύ βαριά επικοινωνιακά στην κυβέρνηση, αλλά έχει και εσωκομματικές προεκτάσεις.

Κι αυτό γιατί στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βρίσκονται απολογούμενοι για την επιλογή Λοΐζου. Ανάμεσα τους και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, που οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή των υποψηφίων.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα θέτοντας τα εξής τρία ερωτήματα:

  1. Ποιος συνεργάτης του κ. Τσίπρα επέλεξε την κ. Λοΐζου και με ποια κριτήρια;
  2. Δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας την καταδίκη της για την παράνομη σύνταξη όταν την υποδέχθηκε στο Μαξίμου;
  3. Είχε επικοινωνήσει το πρωί ο κ. Τζανακόπουλος με την κ. Λοΐζου όταν ψευδώς και δημόσια υποστήριζε ότι δεν πήρε τα χρήματα που της καταβάλλονταν επί 69 μήνες;

Δυστυχώς ακόμα και η επιστολή παραίτησης της κυρίας Λοΐζου δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις