BOMBER

«Μαλάκωσε» και η Λαγκάρντ - Θαύμα, θαύμα

«Μαλάκωσε» και η Λαγκάρντ - Θαύμα, θαύμα

Κοίτα να δεις που θα σωθούμε λόγω Brexit και πολιτικής αναταραχής στην Βρετανία.

Η χθεσινή δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ σπάει ταμεία… Είναι λέει κατά των δυσβάστακτων πρωτογενών πλεονασμάτων για την Ελλάδα.

Ποια; Η Λαγκάρντ που μέχρι προχθές έλεγε άλλα και επέμενε ότι η χώρα μας πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα τους στόχους τόσο του ΔΝΤ, όσο και των θεσμών.

Άραγε τι άλλαξε; Πολλά.

Καταρχήν η Λαγκάρντ φεύγει από ΔΝΤ και πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «Η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην οποία στοχεύαμε. Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή».

Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε την πρόσφατη αναθεώρηση του ρόλου της ΕΚΤ στα προγράμματα σταθερότητας σημειώνοντας ότι πλέον η ΕΚΤ περιορίζει τον έλεγχό της στους τομείς που έχει αρμοδιότητα.

Είδες τι μπορεί να κάνει ένα Brexit; Ο φόβος της πολιτικής και οικονομικής κατάρρευσης λόγω της εξόδου της Βρετανίας, έχει κάνει τους δανειστές να αναθεωρούν τους στόχους τους και να κάνουν στροφή 180 μοιρών. Η Ευρώπη είναι στα χειρότερά της και φταίει η ίδια για το σημερινό χάλι που διαπιστώνεται σε όλους τους οικονομικούς δείκτες.

Σχετικές ειδήσεις