BOMBER

Καστελόριζο - ΑΟΖ: «Τι να μοιράσουμε με την Τουρκία; Έχει μόνο ψάρια» - Άρθρο φωτιά

Καστελόριζο - ΑΟΖ: «Τι να μοιράσουμε με την Τουρκία; Έχει μόνο ψάρια» - Άρθρο φωτιά

Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και συγγραφέας του βιβλίου “Η ΑΟΖ της Ελλάδας”, πετσοκόβει με άρθρο του στο Hellasjournal την αστεία επιχειρηματολογία της Τουρκίας 

«Για χρόνια τώρα γνωρίζουμε τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για την Ανατολική Μεσόγειο και καθιστούν πολύ πιθανή την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Αυτό εξηγεί την έντονη κινητικότητα στο Αιγαίο και ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο και επιβάλλει στην Ελλάδα να προβεί τώρα σε κινήσεις αναγκαίες για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, που έχουν μεγάλη γεωστρατηγική και γεωοικονομική σημασία.

«Οι Αμερικανοί γνωρίζουν για 40 χρόνια τώρα τον ενεργειακό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά δεν ήθελαν να ταράξουν τα νερά και σιωπούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά τώρα ο Ερντογάν, έχοντας στο πλευρό του τον επιστήθιο φίλο του Ντόναλντ Τραμπ, ετοιμάζεται για νέα Ίμια», αναφέρει ο κ. Καρυώτης και πολύ εύστοχα προσθέτει:

Φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί το ίδιο σενάριο. Αλλά πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα είναι ο Μπιλ Κλίντον αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ που δεν θα μας πει ότι την σημαία την πήρε ο αέρας.

Θα μας πει κάτι πιο τραγικό. Θα μας ζητήσει να μοιράσουμε τους δικούς μας υδρογονάνθρακες με τους Τούρκους μια και οι Τούρκοι δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μαζί μας διότι η δική τους θάλασσα διαθέτει μόνο ψάρια».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του κ. Καρυώτη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά στην Κόρινθο