BOMBER

Άγρια κόντρα Νίκου Χατζηνικολάου και Νάσου Ηλιόπουλου

Άγρια κόντρα Νίκου Χατζηνικολάου και Νάσου Ηλιόπουλου

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου και του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου με αφορμή την συνέντευξη που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης.

Όλα ξεκίνησαν από την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από οπαδούς και τρολ του ΣΥΡΙΖΑ για την συνέντευξη που θα παραχωρούσε στον παρουσιαστή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι χρήστες του twitter προδίκαζαν ότι οι ερωτήσεις θα είναι φιλικές και ειρωνεύτηκαν τον δημοσιογράφο, σε σημείο που ο Νίκος Χατζηνικολάου να γράψει, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Κύριε Νάσο Ηλιόπουλε μαζέψτε παρακαλώ τα τρολ σας. Είναι θλιβερές οι…προληπτικές επιθέσεις εναντίον μου εν όψει της αυριανής συνέντευξης μου με τον Πρωθυπουργό. Και ανέντιμες».

Η κόντρα όμως είχε και συνέχεια, αυτή τη φορά με αφορμή όσα είπε και ρώτησε τον πρωθυπουργό ο Νίκος Χατζηνικολάου. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαλέσει τον δημοσιογράφο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τον συμψηφισμό των νεκρών που του απέδωσε (Μάτι – πανδημία) κατά τη συνέντευξη με τον πρωθυπουργό.

«Έκπληκτος άκουσα τον κ. Χατζηνικολάου στη σημερινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι έχω προχωρήσει σε συγκρίσεις ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας με αυτά της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Ουδέποτε έχω κάνει παρόμοια δήλωση. Θέλω να πιστεύω ότι είχε λάθος ενημέρωση. Καλώ τον κ. Χατζηνικολάου μέχρι αύριο το πρωί να επανορθώσει δημόσια. Η αλήθεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

Επί του θέματος υπήρξε απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο γνωστός δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη όχι στον ίδιο, αλλά γιατί δεν το είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος αλλά ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχανε στο ραδιόφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου, βάζει το ηχητικό από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στις 11 Δεκεμβρίου 2020 στον Γιώργο Παπαδάκη στον Ant1 όπου το έλεγε ξεκάθαρα για τους 100 νεκρούς καθημερινά εν μέσω της πανδημίας και τα 100 θύματα από τις φονικές φωτιές στο Μάτι.

«Εγώ λοιπόν σας στέλνω τη συγγνώμη μου αλλά το κόμμα σας το είπε. Και το είπε από τα πιο επίσημα χείλη και από τον πρόεδρό του, τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν έκανα κάτι παραπάνω, παρά να χρησιμοποιήσω αυτή την αναφορά για να θέσω ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφήστε αυτό το ύφος, αφήστε τα χρονικά όρια που θέσατε με την ανάρτησή σας στο Facebook και δείτε τώρα πώς θα μαζέψετε την γκάφα που κάνατε», ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.