BOMBER

Νέα Σμύρνη: Τα λάθη της ΕΛ. ΑΣ. και η πολιτική σπέκουλα

Νέα Σμύρνη: Τα λάθη της ΕΛ. ΑΣ. και η πολιτική σπέκουλα

Η βία φέρνει βία. Σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε άπαντες και πρέπει να διαχωρίσουμε τον έλεγχο των μέτρων περιορισμού, από τις ομάδες κρούσης της αστυνομίας εναντίον μπαχαλάκηδων και κακοποιών.

Το χθεσινό περιστατικό που έκανε τον γύρο του ίντερνετ με τους αστυνομικούς να δέρνουν ανηλεώς ένα νεαρό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι ομολογουμένως αποκρουστικό. Ο νεαρός δεν είναι κουκουλοφόρος και δεν φαίνεται να προβάλει καμία αντίσταση που να δικαιολογεί τόσο άγρια βία. Εγώ θα επιμείνω. Κάποιοι ίσως καταλάβουν...

Η εικόνα των οργάνων της ΕΛ. ΑΣ. δείχνει έλλειψη επαγγελματικής ψυχραιμίας και αδυναμία ανάλυσης και διαχείρισης πληροφορίας.

Πρόβλημα διαχείρισης πληροφορίας έχουν προφανώς και όσοι είχαν την ιδέα να στείλουν σε πλατείες που συγκεντρώνονται πολίτες, αστυνομικούς που είναι εκπαιδευμένοι να λειτουργούν ως ομάδες κρούσης κατά κουκουλοφόρων. Στις πλατείες κυκλοφορούν γονείς, παιδιά, ηλικιωμένοι και χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί. Ακόμα κι αν ο συγκεκριμένος νεαρός κυκλοφορούσε άσκοπα η αντιμετώπιση έπρεπε να ήταν διαφορετική.

Δεν στέλνεις την ομάδα ΔΙΑΣ ή τα ΜΑΤ να βεβαιώσoυν πρόστιμα και να διαλύσουν άσκοπες συγκεντρώσεις μη κουκουλοφόρων.

Όπως και να έχει το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει ότι απαιτούνται διαφορετικοί χειρισμοί, ώστε να μην θίγεται το κύρος της αστυνομίας που έχει επιφορτιστεί με την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.

Να μην γίνει η ΕΛ. ΑΣ. το εξιλαστήριο πολιτικό θύμα ορισμένων...

Να μην γίνεται η αστυνομία αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας, όπως έγινε εχθές στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα «φάουλ» της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης