BOMBER

Η χώρα πρέπει να κρατηθεί όρθια πάση θυσία

 Η χώρα πρέπει να κρατηθεί όρθια πάση θυσία
AP PHOTOS

Για την περιπέτεια της πανδημίας έχουν χυθεί τόνοι μελάνης και θα γραφτούν πολλά ακόμα μέχρι να ξεμπερδέψουμε υγειονομικά.

Όμως παράλληλα με την μεγάλη μάχη τρέχουν κι άλλα ζητήματα τα οποία λόγω της πανδημίας δεν αναδεικνύονται στην επικαιρότητα και στην ειδησεογραφία.

Πίσω από την πανδημία, η κυβέρνηση καταβάλλει μια υπερπροσπάθεια να κρατήσει την χώρα όρθια κυρίως σε ότι αφορά τα ζητήματα της οικονομίας, αλλά και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, τα λεγόμενα Εθνικά Θέματα.

Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει στη Βουλή μια από τις πλέον ελπιδοφόρες επενδύσεις στην Ελλάδα, την επένδυση του Ελληνικού, ενώ την περασμένη εβδομάδα «καθάρισε» με την επένδυση στις Σκουριές.

Με αυτούς τους ρυθμούς η οικονομία θα μπει σε ράγες χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, διότι η επόμενη μέρα της πανδημίας δεν χωρά και δεν σηκώνει αναβολές. Το επιτελείο του πρωθυπουργού ξέρει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν πολυτέλειες για καθυστερήσεις. Η Ελλάδα έχει ανάγκη ζεστά κεφάλαια και πραγματικές θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα στις 25 Μαρτίου η Ελλάδα θα υποδεχθεί ξένους ηγέτες και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς κοινότητας διοργανώνοντας για πρώτη φορά μια σύγχρονη εθνική παρέλαση που έχει διπλό χαρακτήρα:

1ον. Βοηθά στην ανύψωση του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων και

2ον. Βάζει τη χώρα μας σταθερά στο επίκεντρο των γεωστρατηγικών εξελίξεων ως παράγοντα σταθερότητας, αφού οι σχέσεις μας με τις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης δεν περιορίζονται μόνο στους εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Συνδέονται σαφέστατα και με τις συμμαχίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων (Rafale, F35), αφού τόσο οι Αμερικανοί, όσο και οι Γάλλοι φαίνεται πλέον να υπολογίζουν αρκετά την Ελλάδα ως ισότιμο συνομιλητή.

Η χώρα πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί όρθια, την ώρα που οι γείτονες μας εξ’ ανατολών φαίνεται να χάνουν την μπάλα σε όλα τα επίπεδα και διπλωματικά και οικονομικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.