BOMBER

Τα τραγούδια περί κουκουλοφόρων, οι υπερβολές και οι σφραγίδες λογοκρισίας

Τα τραγούδια περί κουκουλοφόρων, οι υπερβολές και οι σφραγίδες λογοκρισίας

Η αναστάτωση για το τραγούδι που έπαιξε στην ΕΡΤ με τον τίτλο «Μαμά, μπαμπά είμαι κουκουλοφόρος» είναι αυτό που λέμε πολύς ντόρος για το τίποτα. 

Το συγκεκριμένο τραγούδι ερμήνευσε σε ζωντανή μετάδοση κάποιος τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος, σε εκπομπή της ΕΡΤ. Τον κύριο μήτε που τον ξέρω, μήτε που θέλω να τον μάθω. Και βεβαίως διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους τσιχλοτράγουδα τα οποία προφανώς δεν προάγουν και κάτι αξιόλογο...

Όμως σας παρακαλώ μην περάσουμε στο άλλο άκρο... Μην πάμε σε άσχημες εποχές με την σφραγίδα της λογοκρισίας. Μάλιστα, σχετική ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος, προς τον αρμόδιο για την ΕΡΤ Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο. Σύμφωνα με τους βουλευτές, το εν λόγω τραγούδι εξυμνεί τη δράση των κουκουλοφόρων "την ώρα που ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin".

Εντάξει καταλαβαίνω τις αμφιβολίες των βουλευτών, όμως το όλον θέμα κινείται στα όρια της υπερβολής. Υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία του λόγου παντού. Και στην ΕΡΤ. Συνεπώς είναι υπερβολική η αντίδραση των γαλάζιων βουλευτών.

Θα μπορούσαν να εκφράσουν δημοσίως την αντίθεσή τους, να καταγγείλουν το συγκεκριμένο τραγούδι, αλλά μέχρι εκεί. Ας μην του κάνουν και διαφήμιση...

Η ελληνική τηλεόραση, το ραδιόφωνο, οι εφημερίδες και αρκετά site είναι γεμάτα με άθλια προγράμματα που χαλούν τις αξίες και την αισθητική μας.

Προγράμματα που ευτελίζουν το θεσμό της οικογένειας, της Εκκλησίας ή προγράμματα που είναι εξόχως ανθελληνικά.

Δεν έχω δει κανέναν γαλάζιο βουλευτή να βγαίνει από τα ρούχα του γι΄αυτά τα φαινόμενα.

Τους πείραξε δηλαδή μόνο το σαχλοτράγουδο για τις μολότοφ και τους κουκουλοφόρους;

Επαναλαμβάνω: αρκετή διαφήμιση του κάνετε του πιτσιρικά... οκ φτάνει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Δυνατό «μπάσιμο» των Ολλανδών – Οι SIGMA 11515 και το δέλεαρ της ενδιάμεσης λύσης