BOMBER

Ρε Μαρτσουλιόνις δεν πας να δεις αν έρχομαι στη γωνία;

Ρε Μαρτσουλιόνις δεν πας να δεις αν έρχομαι στη γωνία;

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν τον μέγα άθλο του ελληνικού μπάσκετ και προσπαθούν να μειώσουν την κορυφαία στιγμή του ελληνικού αθλητισμού με υπονοούμενα και αθλιότητες

Μια από τις ειδήσεις που πέρασαν στα ψιλά της επικαιρότητας λόγω των εορτών του Πάσχα ήταν τα όσα είπε ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις που βάλθηκε να μας τρελάνει και θυμήθηκε να μας πει μετά από 3 δεκαετίες -σε συνέντευξη που παραχώρησε σχετικά με το Ευρωμπάσκετ του 1987 - πως κάποιοι Έλληνες προσπάθησαν να δωροδοκήσουν παίκτες της Σοβιετικής Ένωσης πριν τον τελικό.

Ο παίκτης του Λιθουανικού, και παλιότερα Σοβιετικού, μπάσκετ, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, τα είπε αυτά στο ισπανικό περιοδικό Skyhook.

«Ναι είναι αλήθεια. Μερικοί Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανείς μας δεν το δέχτηκε, αλλά η πρότασή τους και μόνο δημιουργεί αμφιβολίες στην ομάδα μας. Αν ο προπονητής είχε οργανώσει μια συνάντηση και μας ανέφερε την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες. Αντ’ αυτού ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό. Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Οι Έλληνες βέβαια βελτίωσαν την φήμη τους όταν φώναζαν υπέρ της Λιθουανίας στον τελικό του 1995 που χάσαμε από τη Γιουγκοσλαβία».

Βεβαίως τα λεγόμενά του μόνο ως αστειότητες μπορούν να εκληφθούν αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα θα τολμούσε να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια έναντι της παγκόσμιας τότε υπερδύναμης.

Δεν πειράζει, ας είναι… Μπορεί το παλληκαράκι να χρειάζεται άλλα τόσα χρόνια για να χωνέψει την «εκτέλεση» από τα χέρια του Αργύρη.

Ρε Μαρτσουλιόνις δεν πας να δεις αν έρχομαι στη γωνία; Και φέρε μας κι ένα ποτήρι νερό ρε φίλε…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Πρεμιέρα» για την εστίαση: Ανοίγει σήμερα μετά από lockdown έξι μηνών