BOMBER

Λούμπεν επαναστάτες

Λούμπεν επαναστάτες
InTime

Με αφορμή τις επιθέσεις με γκαζάκια στα καταστήματα της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά έρχεται πάλι στο προσκήνιο η προσπάθεια ορισμένων ομάδων του περιθωρίου να δημιουργήσουν συνθήκες σύγχυσης...

Βέβαια σε παλαιότερες εποχές τέτοια χτυπήματα ίσως να είχαν μια κάποια σημασία, όχι τόσο πολιτική, αλλά περισσότερο τρομοκρατική και εκφοβιστική.

Στις μέρες μας όμως έχουν ευτυχώς ξεφτίσει. Θα έλεγε κανείς ότι κινούνται στα όρια της γραφικότητας, αφού δεν έχουν κανένα πολιτικό ή οποιοδήποτε άλλο υπόβαθρο.

Ο ρόλος της τρομοκρατίας και των αυτοαποκαλούμενων «αγωνιστών» στην Ελλάδα, ευτυχώς έγινε αντιληπτός από το σύνολο του λαού.

Οι πράξεις τους: γκαζάκια, βόμβες, επιθέσεις, κινούνται μόνο στο πλαίσιο του απόλυτου Ποινικού περιθωρίου και δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα.

Κατ' επέκταση δεν αποτελούν πολιτικές πράξεις. Ευτυχώς η μεταπολιτευτική Δημοκρατία στάθηκε όρθια και ο εκδημοκρατισμός της κοινωνίας μας δεν επέτρεψε να βαπτιστούν οι τρομοκράτες... «επαναστάτες», τα εγκλήματα... «αγώνας», οι ληστείες... «απαλλοτριώσεις», η τρομοκρατία... «αντάρτικο» και η ιδεοληψία.. «ιδεολογία».

Ξέρετε η λέξη λούμπεν που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι επαναστάτες του περιθωρίου για να περιγράψουν την αστική τάξη, γύρισε μπούμερανγκ.

Λούμπεν σημαίνει κουρέλι, ξεπεσμός, παρωχημένος...

Και ναι, ζούμε στην εποχή των λούμπεν αγωνιστών που αναζητούν λίγα πλάνα στα δελτία ειδήσεων, περίπου 1,50. Ένα λεπτό και 50 δευτερόλεπτα. Όσο διαρκεί ένα βίντεο με τα καμένα μαγαζιά της Γιώτας Παναγιωτοπούλου Χαρδαλιά.

Τραγικό...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.