BOMBER

Η μετάλλαξη Δ, ο τουρισμός και ο φόβος ενός νέου μνημονίου

Η μετάλλαξη Δ, ο τουρισμός και ο φόβος ενός νέου μνημονίου

Μάντης κακών ούτε είμαι, ούτε θέλω να γίνω, αλλά αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των επιστημόνων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα και ο τουρισμός και η οικονομία μας

Εμβόλια, μάσκες και επιπλέον περιορισμούς όπου κριθεί αναγκαίο επιδιώκουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση προκειμένου να συγκρατήσουν το τέταρτο κύμα, μετά και τη έκρηξη των νέων κρουσμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν την μετάλλαξη Δ.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ενδεδειγμένη λύση που θα μπορέσει να σταματήσει ή να βάλει φρένο στις δυσοίωνες προβλέψεις που κάνουν λόγο για 2.500 με 3.000 κρούσματα την ημέρα στο τέλος Ιουλίου.

Ένα τέτοιο σενάριο δυστυχώς θα τινάξει στον αέρα το αφήγημα του τουρισμού στην Ελλάδα και κατά συνέπεια τα δημόσια έσοδα. Δυστυχώς θα επιβεβαιωθούν οι υπουργοί της κυβέρνησης που φωνάζουν καθημερινά ότι δεν υπάρχουν άλλα λεφτά για να πάμε σε αναστολές εργασίας κλπ.

Να σας μεταφέρω και κάτι που κανείς δεν τολμάει να το πει ευθέως, αλλά το πάνε όλοι γύρω – γύρω: Η πιθανότητα να οδηγηθούμε σε νέο γενικό lockdown είτε τώρα, είτε το Φθινόπωρο, θα σημάνει νέο μνημόνιο και δανεισμό από τον ESM! Για λόγους πολιτικού κόστους δεν το λέει κανείς κυβερνητικός. Όμως είναι πέρα για πέρα ένα αληθινό σενάριο. Και για να εξηγούμε και να το κάνω ακόμα πιο κατανοητό:

Η Ε.Ε. δεν αντέχει να δώσει έναν ακόμα γύρο δημοσιονομικής χαλαρότητας με μεγάλα μέτρα στήριξης, εάν κάποιες χώρες οδηγηθούν σε καθολική καραντίνα.

Λεφτά τζάμπα δεν θα ξαναδώσει καμία Σύνοδο Κορυφής και κανένα Eurogroup. Όποιος έχει υψηλό χρέος και πάει σε γενικευμένο lockdown, θα πάρει δανεικά με πολύ σκληρούς δημοσιονομικούς όρους και με τον βραχνά της τρόικας και των θεσμών!

Κάποιες χώρες ήδη εξέφρασαν σε επίπεδο αρχηγών - κρατών την περασμένη εβδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνολική ευρωπαϊκή «απάντηση» και σε περίπτωση lockdown αυτό να είναι καθολικό. Όμως οι μεγάλες δυνάμεις διαφωνούν και αφήνουν να εννοηθεί ότι όποιος πάει σε τέτοια λύση θα πρέπει να δανειστεί με μνημόνιο.

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωνάζει συνεχώς ότι: «η χώρα δεν πρόκειται να κλείσει για λίγους ανεμβολίαστους». Πόσο πιο καθαρά να το πει ο άνθρωπος;

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Newsbomb: Στόχος μας ανάπτυξη και ευημερία στην οποία θα έχουν μέρισμα όλοι

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου: Ο δράστης είχε δραπετεύσει από ψυχιατρική κλινική