BOMBER

H κυρία Άννα Διαμαντοπούλου «αναπολεί» το σχέδιο Ανάν

H κυρία Άννα Διαμαντοπούλου «αναπολεί» το σχέδιο Ανάν

Δεν ξέρω αν η ανάρτηση της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου είναι για γέλια ή για κλάμματα, σίγουρα όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το εθνικό φρόνιμα των Ελλήνων και των Κυπρίων αδερφών μας 

Σε ανάρτησή της η οποία έχει προκαλέσει την οργή αρκετών πολιτών η πρώην υπουργός Παιδείας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ισχυρίστηκε ότι αν ο λαός της Κύπρου είχε δεχθεί το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν τώρα θα ήταν όλα μέλι - γάλα.

Στην ανάρτησή της η κυρία Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι, «αν το σχέδιο ΑΝΑΝ είχε γίνει αποδεκτό η Αμμόχωστος θα είχε επιστραφεί εδώ και 17 χρόνια. Μετά το όχι, ποια ήταν η θετική κίνηση ώστε να μην περιμένουμε τον Ερντογάν να εισβάλει με χορούς και πανηγύρια; Πατριωτισμός σημαίνει να πολεμάς για το συμφέρον του λαού βλέποντας το μέλλον».

Βεβαίως σε αυτό το timing αυτά τα πράγματα δεν έπρεπε να λέγονται και να γράφονται ούτε για αστείο καθώς αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της επεκτατικής πολιτικής του Ερντογάν.

Προφανώς η κυρία Διαμαντοπούλου θα θεωρεί το καθεστώς Ερντογάν έναν αξιόπιστο και δημοκρατικό συνομιλητή ο οποίος δεν μπήκε ποτέ στην Συρία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στην Λιβύη...

Ένας αξιόπιστος συνομιλητής που πούλησε τους Αμερικανούς για τους S 400 και τον περασμένο έτος επιχείρησε να εισβάλλει στην Ελλάδα από τα σύνορα του Έβρου.

Με αυτό το καθεστώς που για μήνες ολόκληρους έκανε παράνομα έρευνες στα χωρικά μας ύδατα, φτάνοντας ένα βήμα πριν από τον πόλεμο, η κυρία Διαμαντοπούλου ήθελε να υπογράψουμε το σχέδιο Ανάν!!!

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, ο καθένας κρίνεται...

Ευτυχώς στην Ιστορία αυτού του τόπου, αλλά και του ελληνισμού γενικότερα, υπήρξαν και ήρωες! Δεν ήταν όλοι ίδιοι. Υπήρξαν και πολιτικοί που έφυγαν με ψηλά το κεφάλι, όπως ο αείμνηστος Τάσσος του «Όχι».

Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία κυρίως για το γενναίο του «Όχι» στο Σχέδιο Ανάν και ως ο σύγχρονος εκφραστής της αξιοπρέπειας των Ελλήνων της Κύπρου και του Ελληνισμού.

Ήταν ο πολιτικός που δεν υπέκυψε ούτε στις πιέσεις των Βρετανών ούτε των Αμερικανών, ούτε της διεθνούς κοινότητας που προσπαθούσαν με απειλές να τον αναγκάσουν να πει «Ναι» στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά στο διάγγελμά του, με το οποίο καλούσε τους Έλληνες της Κύπρου να πουν «Όχι» στο Σχέδιο Ανάν, «παρέλαβα κράτος και δεν πρόκειται να παραδώσω κοινότητα...».

Αν δικαιώθηκε κάποιος από αυτή την ιλαροτραγωδία του σχεδίου Ανάν, είναι ο Τάσσος!!!