BOMBER

Ο βραχνάς με τις αυξήσεις στα ενεργειακά τιμολόγια θα μας «κάψει» τούτο τον χειμώνα

Ο βραχνάς με τις αυξήσεις στα ενεργειακά τιμολόγια θα μας «κάψει» τούτο τον χειμώνα
Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay

Μακάρι να πέφτω έξω και να μου μείνει η ρετσινιά του μάντη κακών, αλλά το μέγα πρόβλημα φέτος το χειμώνα είναι πώς θα πληρωθούν τα τιμολόγια του ρεύματος και το κόστος της θέρμανσης

Μπορεί η κυβέρνηση να έκαμε ότι μπορούσε με τις ανακοινώσεις στην ΔΕΘ για ενίσχυση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ρεύματος προκειμένου να απορροφηθούν οι αυξήσεις, αλλά το αποτέλεσμα θα οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο.

Κανείς δεν πιστεύει ότι θα φτάσουν αυτά τα 150 εκατομμύρια που θα πέσουν υπό μορφή επιδοτήσεων για να καλύψουν τα νοικοκυριά. Οι αυξήσεις της τάξης του 30% και του 40% θα μας κάψουν για τα καλά, ειδικά αν έχουμε βαρύ χειμώνα. Οι πολίτες χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια ως μέσο θέρμανσης και συνεπώς κανένα νοικοκυριό δεν θα μπορέσει να περιορίσει την κατανάλωση από 300 έως 600 κιλοβατώρες το μήνα.

Οι καταναλώσεις είναι κάτι παραπάνω από βέβαιον ότι θα αγγίξουν και θα ξεπεράσουν τις 1.000 κιλοβατώρες και οι καταναλωτές θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να αποπληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς, ούτε με δόσεις. Αυτή η δυστοκία θα φανεί τους αμέσως επόμενους μήνες και θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε έντονη αναστάτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κάθε ελληνικό νοικοκυριό καταναλώνει 13.994 kWh ετησίως κατά μέσο όρο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του, από τις οποίες 73,2% είναι θερμική και 26,8% ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι προφανές ότι το θέμα όχι απλά δεν έχει τελειώσει, αλλά είναι ορθάνοιχτο. Για την ακρίβεια, μόλις τώρα άνοιξε και η κυβέρνηση πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βρει αποτελεσματική λύση για να ξεπεραστεί αυτή η δυστοκία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε από κορονοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα - Η προφητική ατάκα που είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής

Big Brother: Απίστευτη αποκάλυψη - «Το κρεβάτι γιατί κουνιέται; 2-3 φορές τη μέρα το κάνουν σίγουρα»