BOMBER

Θα μας πει κάποιος την αλήθεια για τις ΜΚΟ;

Θα μας πει κάποιος την αλήθεια για τις ΜΚΟ;
Eurokinissi

Η ΕΥΠ λέει αποκάλυψε συνεργασία διακινητών με ΜΚΟ στο Αιγαίο. Καλά δεν πέσαμε κι από τα σύννεφα...

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, με τη συμμετοχή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, διήρκησε περίπου ένα χρόνο. Διαπιστώθηκε ότι τα «επιτηδευμένα» δρομολόγια με προορισμό τη Μυτιλήνη, που σύμφωνα με τη δικογραφία αποδίδονται στη δράση των συγκεκριμένων κυκλωμάτων που συνεργάζονταν με μέλη ΜΚΟ, ήταν 124 και αφορούσαν σε περίπου 3.800 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέχρι εδώ τίποτα σπουδαίο. Αποκαλύψεις που έχουμε ακούσει δεκάδες φορές στο παρελθόν.

Αποκαλύψεις όμως πού είναι οι γενικές και αόριστες τίποτα το συγκεκριμένο.

Ο «τζίρος» των δουλεμπόρων εκτιμάται από αρμόδιες πηγές ότι ξεπέρασε το διάστημα αυτό τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Το ερώτημα που ζητά απάντηση από τις ελληνικές Αρχές και την έρευνα των δικαστικών και αστυνομικών Αρχών είναι που κατέληξαν τα χρήματα αυτά που «εισπράχθηκαν» μέσα σε ένα χρόνο.

Όλα καλά κι όλα ωραία με τη δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα. Αυτό βέβαια που δεν μάθαμε είναι πόσοι συνελήφθησαν ποιοι συνελήφθησαν και αν συνελήφθησαν.

Δεν λέω ωραίες οι διαπιστώσεις ότι διάφορες ΜΚΟ μαζί με διακινητές έτρωγαν με χρυσά κουτάλια όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες εκατομμύρια αλλά αποτέλεσμα μηδέν.

Δεκάδες φορές στο παρελθόν έχουν διαταχθεί έρευνες των εισαγγελικών αρχών και του ΣΔΟΕ αλλά δεν γνωρίζουμε ή δε μάθαμε πότε πού κατέληξαν.

Ποιοι την πλήρωσαν και αν βρέθηκαν ποτέ όλα αυτά τα εκατομμύρια που διακινούνται. Θα μας πει άραγε κάποιος ονόματα και διευθύνσεις όλων αυτών που συμμετείχαν σε αυτό το πάρτυ;

Ποιες είναι λοιπόν οι ΜΚΟ που κερδοσκοπούσαν και κερδοσκοπούν ακόμα με το μεταναστευτικό ποιοι τις έχουν και ποιοι κρύβονται από πίσω ως αχυράνθρωποι.

Αυτά θέλουμε να μάθουμε πρωτίστως ως Έλληνες πολίτες. Τις διαπιστώσεις τις ξέρουμε και βαρεθήκαμε να τις ακούμε...