ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Είμαστε ολομόναχοι, ας αφήσουμε τις μπούρδες...

Είμαστε ολομόναχοι, ας αφήσουμε τις μπούρδες...
Φωτογραφία αρχείου από το Pixabay

Δύσκολο πράγμα η διπλωματία. Και με πολλές μπανανόφλουδες τύπου: ήξεις, αφήξεις... 

Όταν δηλαδή κάποιος δεν μιλά ευθέως και δίνει διφορούμενες απαντήσεις. Διότι βγαίνουν Αμερικανοί διπλωμάτες και διαρρέουν αρχικά ότι υπάρχει πρωτοβουλία των ΗΠΑ για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και αμέσως μετά οι ίδιες πηγές των ΗΠΑ λένε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Και αφού έχει γίνει όλο αυτό το μπάχαλο, με Τρίτη διαρροή τους λένε ότι πάντα υπάρχει επικοινωνία όλων των πλευρών για την ειρήνη κλαι την ασφάλεια. Μιλάμε για σίριαλ παραπληροφόρησης. Όσο βέβαια συμβαίνουν όλα τα παραπάνω η Αθήνα λέει μπούρδες του τύπου: «Ναι βέβαια, μάλλον, ίσως…» και διάφορα άλλα γλυκόλογα.

Μέχρις ότου, αναγκαστικά έρχεται η ώρα της αλήθειας. Και βγαίνει ο Δένδιας στο ΣΚΑΪ διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ το αλαλούμ. Ο Νίκος Δένδιας στη συνέντευξή του στον Σκάι είπε επί λέξει: «Επίσημη πρωτοβουλία από την αμερικανική πλευρά δεν έχει ανακοινωθεί σε μας, δεν έχει ανακοινωθεί σε κανένα. Ο ρόλος των ΗΠΑ είναι πάντοτε δεδομένος. Δεν σας επιβεβαιώνω ότι υπάρχει διακηρυγμένη προσπάθεια διαμεσολάβησης των ΗΠΑ. Όμως υπάρχει διαρκής επικοινωνία και ανάγνωση της πραγματικότητας, το βλέπετε».

Ποιον να πιστέψεις;

Τον Δένδια ή τους δημοσιογράφους που λένε ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο Πάλμερ με εντολή του Πομπέο;

Ο Δένδιας πάντως επιμένει: «Δεν σας επιβεβαιώνω ότι υπάρχει διακηρυγμένη προσπάθεια διαμεσολάβησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό δεν σας το επιβεβαιώνω». Τι υπάρχει δηλαδή; «Υπάρχει ανοικτή επικοινωνία με Πομπέο», αυτά λέει ο αρμόδιος υπουργός.

Μετά αναρωτιόμαστε αν είμαστε μόνοι μας… Ολομόναχοι είμαστε. Πάρτε το χαμπάρι.