ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Οι ουρές στις τράπεζες είναι... βόμβες

Οι ουρές στις τράπεζες είναι... βόμβες
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Άντε να μαζέψεις τους ηλικιωμένους από τις ουρές στις τράπεζες 

Υγειονομικές «βόμβες» οι τράπεζες τις τελευταίες ημέρες, με δεκάδες ηλικιωμένους να συνωστίζονται σε ουρές.

Βλέπετε είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες για πληρωμές σε ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ταμεία κι εφορία, με τους ηλικιωμένους πολίτες, που δεν έχουν πρόσβαση είτε δεν γνωρίζουν πώς να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά, να συνωστίζονται στις τράπεζες από τις 7:00 το πρωί.

Η εικόνα που καταγράφουν οι τηλεοπτικές κάμερες, εκτός από αποκαρδιωτική είναι και πέρα για πέρα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων που τους χτυπά πρώτους ο κορονοϊός.

Οι εικόνες συνωστισμού μπροστά στα ATM των τραπεζικών καταστημάτων από ηλικιωμένους που θέλουν να πάρουν τις συντάξεις τους, αλλά και να μπουν μέσα για να πληρώσουν στα ταμεία, μεταδίδουν από το πρωί τα κανάλια, δείχνουν μια εν δυνάμει υγιεονομική βόμβα.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι δεν τηρούν ασφαλείς αποστάσεις ο ένας από τον άλλον, ενώ είναι κι αρκετοί που δεν φορούν μάσκες.

Τελικά, σε πολλές περιπτώσεις επεμβαίνει η αστυνομία για να τους διαλύσει...

Προφανώς και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα με τους ηλικιωμένους. Κάποιος πρέπει να αναλάβει να τους βοηθήσει. Ίσως οι δήμοι...