ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Δυσαρέσκεια με τον Χρυσοχοΐδη και τα 12 ναυτικά μίλια

Δυσαρέσκεια με τον Χρυσοχοΐδη και τα 12 ναυτικά μίλια
INTIME

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια.

Το Σάββατο ο κ. Χρυσοχοϊδης προκάλεσε αντιδράσεις όταν υποστήριξε στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την πρόταση μομφής».

Η δήλωση αυτή έφερε την αντιπολίτευση στα «κάγκελα» την στιγμή μάλιστα που στελέχη της κυβέρνησης αρμόδια γι αυτά τα ζητήματα έχουν τονίσει πως είναι αναφέρετο δικαίωμα της χώρας μας η επέκταση στα 12 ν.μ.

Ο πρωθυπουργός δεν κάλυψε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά πέταξε τη μπάλα πίσω στην εξέδρα του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας την κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Σε αυτά τα «έδρανα ευθεία όπως βλέπω θυμάμαι ότι καθόταν ο κ.Καμμένος ο συνέταιρος σας. Αυτός δεν ήταν εθνικιστής; Δεν σας ενοχλούσε που αυτοπροσδιοριζόταν ως εθνικιστής τότε; Αλλά ήταν η βολική συμμαχία για να παραμείνετε στην εξουσία» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Τσίπρα.

Πληροφορίες, ωστόσο, που έχει στη διάθεσή του το Newsbomb.gr θέλουν να υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για την εν λόγω δήλωση ενώ είναι πιθανόν αυτή η δυσαρέσκεια να μεταφέρθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη.

Κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν στο Newsbomb.gr πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης απολαμβάνει την στήριξη του πρωθυπουργού απέναντι στην στοχοποίησή του που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιου είδους ζητήματα όμως χρήζουν προσοχής και μάλιστα σε περιόδους σαν και αυτή που διανύουμε με την τουρκική προκλητικότητα να μην έχει τέλος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για διπλή σύγκρουση σε Κρήτη και Καστελόριζο