ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Οι «εμμονές» του Μητσοτάκη για τον λαϊκισμό της 13ης σύνταξης και για το δώρο Χριστουγέννων

Οι «εμμονές» του Μητσοτάκη για τον λαϊκισμό της 13ης σύνταξης και για το δώρο Χριστουγέννων

Γιατί ο Τσίπρας ποντάρει στο κοινωνικό κράτος; - Γιατί επαναλαμβάνει πως το εκλογικό αποτέλεσµα θα είναι είτε ψήφος εµπιστοσύνης στα κοινωνικά µέτρα ή εντολή ακύρωσής τους; - Παρά το αρχικό σοκ των τοποθετήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι του αναγνωρίζουν το γεγονός ότι είναι ειλικρινής και δεν μασάει τα λόγια του - Τίθεται κατά των επιδομάτων και της κοινωνικής ατζέντας που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Θεωρεί λαϊκισμό τόσο την 13η σύνταξη, όσο και το δώρο Χριστουγέννων

Πρακτικά το Μέγαρο Μαξίµου επιθυµεί να θέσει τους ίδιους τους πολίτες προ των ευθυνών τους, καλώντας τους να επιλέξουν διά της ψήφου τους είτε τη συνέχιση µιας πορείας ανάκαµψης της οικονοµίας, είτε ένα πισωγύρισµα µε επιβολή µέτρων αυστηρής λιτότητας από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Είναι αλήθεια ότι κάθε εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιφέρει και ένα «χτύπημα» στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

Ανήμερα Εργατικής Πρωτομαγιάς, αφού κατηγόρησε για fake news το ΣΥΡΙΖΑ επειδή αναπαρήγαγε τα δικά του λόγια, για το δώρο των Χριστουγέννων που ξεκάθαρα είπε «να μην το περιμένουν οι νέοι» ξέγραψε και την 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους.

Στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για την 13η Σύνταξη, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος:

Παρά την κριτική που δέχεται, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι ειλικρινής. Λέει αυτό που πιστεύει κι αυτό που είναι έτοιμος να κάνει, παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να «καλύψουν» αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης και ισχυρίζονται ότι δεν τα πιστεύει κι ότι απλά του «ξεφεύγουν».

Ο κ. Μητσοτάκης αν ήθελε θα είχε υποστηρίξει τον μόνιμο χαρακτήρα των μέτρων.

Δεν θέλει τα δώρα Χριστουγένων

Με την ίδια ειλικρίνεια που τον διακρίνει ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τι θα κάνει και με το δώρο των Χριστουγέννων. Όπως είπε δεν θέλει μια κοινωνία που να στηρίζεται σε δώρα Χριστουγέννων.

Εδώ η προηγούμενη δήλωση του (απόσπασμα συνέντευξης) στην Κύπρο όπου διαγράφει το δώρο των Χριστουγέννων...

Πάνω σε αυτό τον καμβά ο Αλέξης Τσίπρας επισηµαίνει µε απόλυτα σαφή τρόπο πως η διαφοροποίηση των συσχετισµών στην Ε.Ε. θα επηρεάσει και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, χρησιµοποιώντας την περίπτωση του υποψηφίου για την προεδρία της Κοµισιόν, Βέµπερ, ο οποίος ήδη έχει δηλώσει τη διαφωνία του απέναντι στα θετικά µέτρα κοινωνικού χαρακτήρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα τα επόµενα χρόνια, µε βάση της συσσωρευµένη εµπειρία που έχουµε από όλα όσα ζήσαµε, είναι ευθύνη αυτών που θα κυβερνήσουν, αλλά είναι και ευθύνη αυτών που θα δώσουν εντολή για το ποιος θα κυβερνήσει και πώς θα κυβερνήσει» είπε ο Αλ. Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθµό ΑNT1, καλώντας το εκλογικό σώµα να αποφασίσει τi θέλει για το µέλλον του.

Ως εκ τούτου, τις επόµενες ώρες και ως το... παρά πέντε των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός θα «βοµβαρδίζει µε διλήµµατα» του τύπου «θέλετε 13η σύνταξη για τον συνταξιούχο» ή αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης «πως δεν υπάρχουν περιθώρια, είναι λαϊκισµός, µπορώ να εγγυηθώ µόνο 12 συντάξεις;». «Θέλετε µια Ευρώπη προοδευτική που θα τερµατίσει τις λογικές της λιτότητας ή µια Ευρώπη που θα επιβάλει αυστηρά οικονοµικά µέτρα στους λαούς της;», ή ακόµη «θέλετε οµαλοποίηση και κανονικότητα στα εργασιακά ή επταήµερη εργασία στο πλαίσιο ενός ξεπερασµένου οκτάωρου;».