ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο: Η RAM ανακαλεί ένα και μόνο ένα RAM 1500!

Απίστευτο: Η RAM ανακαλεί ένα και μόνο ένα RAM 1500!

Οι ανακλήσεις για την επιδιόρθωση τυχόν θεμάτων που μπορούν να εμφανιστούν κάθε άλλο παρά αρνητικές είναι. Απλά σε μερικές περιπτώσεις τείνουν στην υπερβολή.

Του Γιάννη Σκουφή

Κατά καιρούς υπάρχουν ανακλήσεις που αφορούν πολλές χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα πολλών κατασκευαστών, όπως είχε γίνει π.χ. με τους αερόσακους της Tanaka. Άλλες φορές τα αυτοκίνητα είναι κάποιες εκατοντάδες αλλά ανάκληση ενός και μόνο αυτοκινήτου είναι φαινόμενο μοναδικό.

Και πιστώνεται στην αμερικάνικη RAM Trucks, θυγατρική της Dodge και μέλος του ιταλο- αμερικανικού ομίλου της FCA, που ανακαλεί -επίσημη έναρξη της διαδικασίας 13η Σεπτεμβρίου- ένα μόνο ημιφορτηγό RAM 1500. Το οποίο κατασκευάστηκε πέρυσι στις 6 Δεκεμβρίου και ενδεχομένως να μην λειτουργούν σωστά οι ενδεικτικές λυχνίες στον πίνακα οργάνων του.

Η FCA παρέλαβε ένα αριθμό ελαττωματικών πινάκων οργάνων, που όλοι τοποθετήθηκαν στα Dodge Charger και Challenger και στα Chrysler 300 που κατασκευάστηκαν εκείνη την περίοδο. Όλοι εκτός από έναν που μπήκε στο περί ου ο λόγος RAM 1500.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το -απόλυτα λογικό- ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν επικοινώνησαν πολύ απλά με τον ιδιοκτήτη του προκειμένου το θέμα να λυθεί άμεσα χωρίς τη διαδικασία της επίσημης ανάκλησης. Η απάντηση είναι πως υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ενεργοποιείται από την αρμόδια υπηρεσία NHTSA και η οποία είναι η ίδια είτε πρόκειται για ένα και μόνο αυτοκίνητο όπως εδώ ή για χιλιάδες…

Ροή Ειδήσεων