ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Maserati έχει την πιο περίεργη βαφή στον κόσμο

Αυτή η Maserati έχει την πιο περίεργη βαφή στον κόσμο

Η τελευταία Maserati Granturismo που κατασκευάστηκε στη Modena ονομάζεται Zeda και σίγουρα ήταν πολλές ώρες στο βαφείο της παραδοσιακής ιταλικής εταιρείας.

Του Γιάννη Σκουφή

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της Maserati στον οδό Viale Ciro Menotti στη Μόντενα η Granturismo και δέκα το αντίστοιχο ρόουντστερ, η παραγωγή των οποίων, έπειτα από 28.805 και 11.715 μονάδες θα μεταφερθεί στο Τορίνο. Και αυτό προκειμένου το εργοστάσιo στη Μόντενα να εκσυγχρονιστεί με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων.

Προκειμένου να δοθεί μια ξεχωριστή νότα σε αυτό το τέλος εποχής, που αφορά όχι μόνο τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αλλά και το εργοστάσιο αυτό καθαυτό, κατασκευάστηκε μια επετειακή Granturismo που έχει την πιο περίεργη και κατά πάσα πιθανότητα πιο ακριβή βαφή του κόσμου.

Tην οποία σχεδίασε το Centro Stile της ιταλικής εταιρεία και στο πίσω δείχνει σα να είναι το χρώμα του μετάλλου, χωρίς κατεργασία, ενώ όσο προχωρά κανείς προς το εμπρός ο χρωματισμός αλλάζει, γίνεται πιο σκούρος για να καταλήξει στο καπό και τη μάσκα στο χαρακτηριστικό μπλε της Maserati. Η εναλλαγή αυτή συμβολίζει κατά την ιταλική εταιρεία τη μετάβαση από τον παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον, ενώ ανεξάρτητα από αυτό η βαφή είναι πράγματι εντυπωσιακή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις