ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπάρχει περίπτωση η Honda να αφήσει τη Φόρμουλα 1 για χάρη της Formula E;

Υπάρχει περίπτωση η Honda να αφήσει τη Φόρμουλα 1 για χάρη της Formula E;

Η Honda συζητά με τη Red Bull Racing για επέκταση της συμφωνίας τους και μετά το 2021, όμως ταυτόχρονα κυκλοφορούν διάφορα σενάρια.

Του Γιάννη Σκουφή

H σύγχρονη εμπλοκή της Honda στη Φόρμουλα 1 δεν ήταν ευθύς εξαρχής επιτυχημένη, καθώς οι Ιάπωνες χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν και να βρουν το ρυθμό τους.

Από τη συνεργασία τους με τη Red Bull Racing και μετά φαίνεται πως προχωρούν σωστά και αυτός είναι ο λόγος που συζητούν την επέκταση της συμφωνίας τους ως προμηθευτής κινητήρων. Η συμπόρευση όμως με την Red Bull δεν είναι απόλυτα δεδομένη, καθώς υπάρχει ένα σενάριο που θέλει τη Honda να αποχωρεί από τη Φόρμουλα 1 και να επενδύει το χρηματικό ποσό που θα εξοικονομήσει στην εξέλιξη εξηλεκτρισμένων μοντέλων αλλά και στη συμμετοχή της στη Formula E.

Κατά καιρούς έχει ακουστεί πως και η Mercedes F1 εξετάζει μια ανάλογη προοπτική, αφενός γιατί η F1 είναι ένα πανάκριβο σπορ και αφετέρου γιατί ο εξηλεκτρισμός και η ηλεκτροκίνηση είναι πρακτικά μονόδρομος για τους κατασκευαστές που έχουν από πάνω τους τη δαμόκλειο σπάθη των υψηλών προστίμων. Άλλωστε η Mercedes μετέχει ήδη από αυτή τη σαιζόν στη Formula E.

Σε ανάλογη λογική κινούνται και οι δηλώσεις του Fascia Masashi Yamamoto, του διευθυντή του προγράμματος της Honda στην F1, ο οποίος είπε σε βρετανικό περιοδικό πως «… αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι ότι ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της ηλεκτροκίνησης. Ενδιαφερόμαστε για τη Formula E και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα».