ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Renault 4 είναι ένα… Suzuki

Αυτό το Renault 4 είναι ένα… Suzuki

Το R4, ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης, έχει εμπνεύσει την ιαπωνική εταιρεία βελτιώσεων Damd Styling.

Του Γιάννη Σκουφή

Στην Ιαπωνία κυκλοφορούν πολλά από τα λεγόμενα Κ-Cars. Λιλιπούτεια αυτοκίνητα με μέγιστο μήκος τα 3,39 μέτρα και πλάτος που δεν ξεπερνά τα 1.475 χιλιοστά. Επίσης ο κινητήρας μπορεί να έχει χωρητικότητα το πολύ μέχρι 660 κυβικά.

Ένα από τα πιο δημοφιλή K-Cars είναι το Suzuki Alto Lapin, που αποτέλεσε και τη βάση για τη μετατροπή της εταιρείας βελτιώσεων Damd Styling. Η οποία έχει εξελίξει ένα κιτ που με την τοποθέτησή του θα κάνει το Alto Lapin να δείχνει σαν το θρυλικό Renault 4. Και φυσικά να ξεχωρίζει ευχάριστα από την πληθώρα των K-Cars που κινούνται στους δρόμους του Τόκιο και των άλλων ιαπωνικών πόλεων.

Το κόστος του κιτ ανέρχεται σε 2.950 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μάσκα, προβολείς, καπό, φτερά, προφυλακτήρες. Για την τοποθέτησή του απαιτείται ταινία διπλής όψης, απλά εργαλεία και βέβαια όρεξη από την πλευρά του ιδιοκτήτη του μεταλλαγμένου Suzuki Alto Lapin, που για την ολοκλήρωση της δουλειάς πρέπει να επισκεφτεί και βαφείο.

Σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα το εμπρός μέρος προσομοιώνει σαφώς πιο επιτυχημένα το διάσημο γαλλικό μοντέλο σε σχέση με το πίσω.