ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ρολόι του Steve McQueen στο φιλμ «Le Mans» πωλείται

To ρολόι του Steve McQueen στο φιλμ «Le Mans» πωλείται

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα ρολόγια όλων των εποχών και όλων των ταινιών.

Του Γιάννη Σκουφή

Μια από τις πιο γνωστές ταινίες του Steve McQuenn είναι το Le Mans, σε κάθε σκηνή της οποίας ο Mr. Cool φορούσε το ρολόι που στην πορεία θα ταυτιζόταν μαζί του και θα γινόταν διάσημο. Πρόκειται για το Monaco της τότε Heuer και νυν Tag Heuer.

Τότε είχαν κατασκευαστεί μόλις 6 ρολόγια και τα οποία ένα χρόνο μετά είχαν δοθεί στην εταιρεία παραγωγής του Le Mans. Και αυτό γιατί στα γυρίσματα μετείχε και ο Ελβετός οδηγός αγώνων Jo Sifert, χορηγός του οποίου ήταν η Heuer.

Το Monaco άρεσε τόσο πολύ στο Steve McQueen που το φορούσε σε κάθε σκηνή της ταινίας. Μετά το τέλος των γυρισμάτων ο διάσημος ηθοποιός χάρισε το ρολόι στον αρχιμηχανικό Haig Altounian, με τον οποίο συνδέονταν με φιλία από τη συμμετοχή τους στις 12 Ώρες του Sebring ως δοκιμή για την ταινία. Η χειρονομία αυτή ήταν ένα ευχαριστώ από την πλευρά του ηθοποιού για το ότι τον κράτησε ζωντανό, μιας και κατά τη διάρκεια της παραγωγής είχαν συμβεί διάφορα ατυχήματα.

Ο Altounian αρχικά δεν δέχθηκε το δώρο αλλά στη συνέχεια το πήρε, κυρίως γιατί ο McQueen είχε χαράξει στο πίσω μέρος του το «Τo Haig, Le Mans 1970»

Το συγκεκριμένο ρολόι θα πωληθεί σε δημοπρασία στις 12 Δεκεμβρίου και είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τόσο συλλεκτών όσο και φανατικών οπαδών του Mr. Cool.