ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτά τα παπούτσια έχουν σόλα σα λάστιχο αυτοκινήτου!

Αυτά τα παπούτσια έχουν σόλα σα λάστιχο αυτοκινήτου!

Από τη σχεδίαση τους και μόνο υποψιάζεσαι πως αυτά τα παπούτσια κρύβουν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά δύσκολα πάει το μυαλό σου πως έχουν σχέση με μια αυτοκινητοβιομηχανία.

Του Γιάννη Σκουφή

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες εταιρείες αυτοκινήτων να παρουσιάζουν διάφορα αξεσουάρ και είδη ρουχισμού. Μια από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις είναι αυτή της Lexus, η οποία συνεργάστηκε με την RTFKT για τη δημιουργία ενός σπέσιαλ ζευγαριού παπουτσιών που έχουν ως πηγή έμπνευσης το νέο IS 350 F Sport.

Τα παπούτσια είναι τύπου sneakers και όπως μπορείτε να δείτε το έντονο μπλε χρώμα τους είναι ίδιο με του μοντέλου λανσαρίσματος. Μάλιστα υπάρχει και μια σχετική αντιστοίχιση καθώς το μαύρο στα πλάγια και στο πίσω μέρος μιμείται αυτό των αεροδυναμικών βοηθημάτων του αυτοκινήτου που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Η σόλα των παπουτσιών έχει εμπνευστεί από τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Δεν γνωρίζουμε αν η σύσταση της έχει κάποια στοιχεία με τα λάστιχα αλλά οι σχεδιαστές τους εγγυώνται υψηλά επίπεδα άνεσης και ανατομίας.

Μάλιστα το εμπρός μέρος είναι ενισχυμένο (σαν τον εμπρός προφυλακτήρα), ενώ το πίσω έχει ένα στοιχείο που θυμίζει την αεροτομή του αυτοκινήτου. Και αν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί θα δείτε πως υπάρχει ολογράφως και η ονομασία IS 350.

Τώρα, αν τα συγκεκριμένα παπούτσια σας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή διότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την διάθεσή τους στην αγορά. Δεν παύουν, πάντως, να μας δείχνουν τις πολυδιάστατες πτυχές των κατασκευαστών αυτοκινήτων πέρα από τους τέσσερις τροχούς…