ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν θα πιστεύετε που μπορεί να φτάσει μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα

Δεν θα πιστεύετε που μπορεί να φτάσει μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά στην Ελβετία μια οδηγός υποχρεούται να πληρώσει μια κλήση που φτάνει τις 175.000 ευρώ!

Του Γιάννη Σκουφή

Σε πολλές χώρες τα πρόστιμα για την παραβίαση ορίων ταχύτητας αντιστοιχούν σε προκαθορισμένα ποσά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές άλλες που οι σχετικές κλήσεις δεν εκδίδονται βάσει ενός στάνταρ… τιμοκαταλόγου, αλλά διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη οδηγού. Έτσι, έχουμε ακούσει πολλές φορές για κλήσεις με αστρονομικά ποσά που μάλιστα ξεπερνούν ακόμη και την αξία του αυτοκινήτου που συμμετείχε στο «έγκλημα».

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα μας έρχεται από την Ελβετία και αν έχετε οδηγήσει στην εν λόγω χώρα θα γνωρίζετε πόσο αυστηρά είναι τα πράγματα με τις εκατοντάδες κάμερες και ραντάρ που υπάρχουν στους δρόμους και τα χαμηλά όρια ταχύτητας.

Πρόσφατα, έκανε το γύρο του διαδικτύου μια είδηση πως μια οδηγός που περνούσε το Νοέμβριο του 2018 από ένα χωριό με ένα Range Rover παραβίασε το όριο των 50 χλμ./ώρα και πήρε μια κλήση για 93 χλμ./ώρα. Η οποία έφτανε τις 370.000 ευρώ, καθως το εισόδημα και η περιουσία που χρησιμοποιήθηκε σαν βάση υπολογισμού ξεπερνούσε τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά από έφεση το πρόστιμο μειώθηκε στις 175.000 ευρώ, ενώ το άξιο λόγου και αναφοράς είναι πως η συγκεκριμένη οδηγός, με μόνιμη κατοικία τη Ζυρίχη, είχε ήδη στην πλάτη της και άλλα δύο πρόστιμα που ξεπερνούσαν τις 190.000 ευρώ.

Φυσικά για περιπτώσεις αποθάρρυνσης των οικονομικά ευκατάστατων που αγνοούν τους νόμους και προτιμούν να πληρώνουν υπάρχει σε πολλές χώρες και το σύστημα με τους πόντους που μπορεί να οδηγήσει και σε αφαίρεση του διπλώματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ακρίβεια «καίει» τα νοικοκυριά - Πόσο αυξάνονται ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής

Mad Clip: Τα νερά, το φρενάρισμα και η τρομακτική σύγκρουση - Νέο βίντεο ντοκουμέντο πριν το τροχαίο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα (05/09) - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία