ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

55ο Ράλι Ακρόπολις: Κυρίαρχος ο Rovanpera!

55ο Ράλι Ακρόπολις: Κυρίαρχος ο Rovanpera!

Ο νέος είναι αλλιώς και ο 20χρονος Rovanpera απέδειξε πως κάτι τέτοιο ισχύει ως ο πιο νέος σε ηλικία οδηγός που κατακτά το ράλι Ακρόπολις!

Του Γιάννη Σκουφή

Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις επισφραγίστηκε με μία εντυπωσιακή είδηση, αυτή του μικρότερου ηλικιακά οδηγού που το κατακτά. Ο 20χρονος Φινλανδός οδήγησε με την εμπειρία ενός βετεράνου και ηγήθηκε σε όλες τις ημέρες του ράλι, ακόμη και στην power stage κατακτώντας το μέγιστο των 30 βαθμών.

To Ακρόπολις ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία έχοντας όλες τις περγαμηνές για να συνεχίσει και του χρόνου στο καλεντάρι. Ολοκληρώθηκε με την πασίγνωστη ειδική Ταρζάν μέχρι την τελευταία ώστε να τερματίσει στην πρώτη θέση ο Rovanpera με το Toyota Yaris WRC.

Στο βάθρο ανέβηκε ο Tanak με το Hyundai i20 WRC, ενώ στο τρίτο σκαλί βρέθηκε ο Ogier με το άλλο Yaris, που προτίμησε να κινηθεί φυλαγμένα για να διασφαλίσει την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα και πιθανότατα το νέο του τίτλο.

Ακολούθησαν οι Sordo με i20 WRC, εξαιρετικός ο Greensmith με Fiesta WRC, ακολούθησε ο Evans που ανέκτησε έδαφος με το άλλο Yaris WRC, ενώ ο άτυχος Neuville κατάφερε να μπει στους βαθμούς μαζί με τους Mikkelsen και Bulack.

Ο Andreas Mikkelsen κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία WRC2. Στα ελληνική πληρώματα την καλύτερη θέση είχαν οι Κεχαγιάς/ Τσαούσογλου στην 20η με Skoda Fabia Evo, οι Ρουστέμης/ Νικολόπουλος στην 22η και ο Σερδερίδης/ Μικλοτ στην 23η.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα του WRC ο Ogier προηγείται με 180 βαθμούς, ακολουθούν οι Evans (136), Neuville (130) και Rovanpera (129).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Μητσοτάκης «έκαψε» το ΚΙΝ. ΑΛ; - Η αυτοδυναμία και η πρώτη Κυριακή των εκλογών

Κορονοϊός - Νέα πραγματικότητα: Διαχωρισμός εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων από σήμερα - Τα νέα μέτρα

Κορονοϊός: Ζητούνται εθελοντές...για να μολυνθούν από την ασθένεια - Δείτε γιατί