ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Ripsaw EV3-F4 είναι το πιο πολυτελές τανκ του κόσμου!

Το Ripsaw EV3-F4 είναι το πιο πολυτελές τανκ του κόσμου!

Αν είστε από τους τύπους που θέλουν να κάνουν μια απόδραση με όλη την σημασία της λέξεως δεν υπάρχει πιο κατάλληλο όχημα από αυτό που βλέπετε.

Του Γιάννη Σκουφή

Προφανώς και το όχημα που βλέπετε δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές ενός τανκ (π.χ. δεν υπάρχει ο περιστρεφόμενος πύργος ή το κανόνι) αλλά οι ερπύστριες του και μόνο δίνουν το δικαίωμα σε κάποιον να το χαρακτηρίζει ως τανκ.

Και τι τανκ! Ένα υπερσύγχρονο με όλες τις ανέσεις στο εσωτερικό που όπως θα δείτε διαθέτει τέσσερα καθίσματα (τα δύο μπροστινά της Recaro είναι και κλιματιζόμενα) με δερμάτινη επένδυση. Το ταμπλό μοιάζει περισσότερο με ένα κόκπιτ μαχητικού αφού υπάρχουν δύο ανάλογου στιλ οθόνες 12,0 ιντσών της Garmin και ένα τιμόνι που μοιάζει περισσότερο με το «πηδάλιο» της Tesla.

Στόχος της εταιρίας Howe & Howe ήταν να κατασκευάσει το πολυτελέστερο τανκ, όχι για να κατέβει σε κάποιο πεδίο μάχης αλλά για να αποτελέσει το απόλυτο μέσο απόδρασης στα πιο δύσβατα σημεία. Για αυτό το λόγο δεν υπάρχει κανένα οπλικό σύστημα αλλά χάρη στην απόσταση των 51 εκατοστών από το έδαφος υπερπηδά κάθε εμπόδιο στο διάβα του.

Για ασφάλεια υπάρχουν περιμετρικά κάμερες οι οποίες απεικονίζουν πλάνα 360 μοιρών του περιβάλλοντος χώρου στην κεντρική οθόνη του κόκπιτ, ενώ υπάρχει ακόμη και «νυχτερινή όραση» χάρη στην δυνατότητα υπέρυθρης λήψης.

Την κίνηση του Ripsaw αναλαμβάνει ένας diesel 6.600 κυβικών που αποδίδει 800 άλογα και πάνω από 2.000 Nm ροπής. Δύναμη που αρκεί για να κινούνται οι 4,5 τόνοι αλλά και για να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 97 χλμ./ώρα.

To σίγουρο είναι πως στην διαδικτυακή σελίδα που πωλείται έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, καθώς η τιμή πώλησης του αναμένεται να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Yπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Άνδρας λέει πως είδε τον καταζητούμενο σύντροφό της σε μπαρ –Έβραζε από θυμό

Champions League: Ο Μέσι «πλήγωσε» τη Σίτι, η Σέριφ νίκησε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη! - Όλα τα highlights

Μάριος Παπαγεωργίου: Στον Άρειο Πάγο η μητέρα του - Διαμαρτυρία για τη «στασιμότητα» της έρευνας