ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια πολύ σπάνια Mercedes-AMG G 63 AMG 6x6 πωλείται

Μια πολύ σπάνια Mercedes-AMG G 63 AMG 6x6 πωλείται

Μόλις 100 τέτοια εξάτροχα Mercedes έχουν κατασκευαστεί και για αυτό το λόγο το σφυρί στην επερχόμενη δημοπρασία θα ακουστεί πολύ βαριά.

Του Γιάννη Σκουφή

Η εικονιζόμενη 6x6 Mercedes θα πωληθεί από την Bonhams στις 16 Δεκεμβρίου σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο. Ήδη έχουν εκδηλώσει τεράστιο ενδιαφέρον συλλέκτες και όχι μόνο που επιθυμούν να προσθέσουν στην συλλογή τους ή στο γκαράζ τους αυτή την AMG G 63 6x6.

Ένας ακόμη λόγος που η τιμή πώλησης μπορεί να πιάσει ακόμη και επταψήφιο νούμερο, είναι πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι σχεδόν του κουτιού καθώς έχει διανύσει μόλις 176 χιλιόμετρα και τα πάντα βρίσκονται σε άψογη κατάσταση. Αυτό το πιστοποιεί και ο Άραβας ιδιοκτήτης του που το έχει χρησιμοποιήσει ελάχιστα.

Η τριαξονική Mercedes, η απόσταση της οποίας από το έδαφος φτάνει τα 46 εκατοστά, είχε κατασκευαστεί από το 2013 έως και το 2015 σε μόλις 100 μονάδες και κάτω από το καπό της υπάρχει V8 twin-turbo των 5.500 κυβικών με τους 544 ίππους, με την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος να φτάνει έως τα 46 εκατοστά!

Αρχικά, το κόνσεπτ είχε εξελιχθεί για τον στρατό της Αυστραλίας, αλλά τελικά η Mercedes είδε πως υπήρχε ζήτηση από τα κοσμοπολίτικα σαλόνια και αποφάσισε να βγάλει καλό κέρδος από την 6x6. Αρκεί να σκεφτείτε πως στις ΗΠΑ κόστιζε από 511.612 δολάρια, περίπου πέντε φορές περισσότερο από την G63 AMG 4x4.

Όλα τα αυτοκίνητα βγήκαν από το εργοστάσιο της Magna-Steyr στην Αυστρία και τα περισσότερα πωλήθηκαν στην Μέση Ανατολή και στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube