ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Lamborghini Countach ήταν του Rod Stewart

Αυτή η Lamborghini Countach ήταν του Rod Stewart

Πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα που ανήκαν σε διασημότητες πωλούνται σε αστρονομικές τιμές.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από αυτά είναι και η Lamborghini Countach LP400 που βλέπετε. Είναι εξαιρετικά σπάνια και μια από τις 157 «Periscopio» της αρχικής γενιάς του διάσημου μοντέλου. Εκείνη που είχε ένα μηχανισμό σαν περισκόπιο για να λυθεί το πρόβλημα με την ανύπαρκτη ορατότητα προς τα πίσω.

Η συγκεκριμένη Countach ανήκε στον Rod Stewart, ο οποίος ήταν τρελός και παλαβός για τα supercars και ειδικότερα για τις Lamborghini. Το 1971 είχε αγοράσει μια Miura P400S. Στη συνέχεια μια Miura SV και αργότερα μια Diablo και μία Gallardo.

Για να φτάσουμε στην LP400 Countach του 1977 που δημοπρατείται από τον οίκο RM Sotheby's στη Villa Erba.

O ροκ σταρ την είχε αγοράσει το 1977, όταν βρισκόταν για περιοδεία στην Αυστραλία και την έδωσε σε ένα μηχανικό για να την μετατρέψει σε open-top με αφαιρούμενη οροφή.

Το 2002 την πούλησε και ο νέος ιδιοκτήτης επανάφερε το αυτοκίνητο στην αρχική του μορφή με την πιστοποίηση του επίσημου τμήματος της ιταλικής εταιρεία, το Polo Storico.

Τα πάντα είναι αυθεντικά με τον V12 των 3,9 λίτρων και των 380 ίππων να λειτουργεί σαν καινούργιος. Και κάπως έτσι αυτή η Countach θα πωληθεί για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ.