ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα Tesla δεν είναι ταχύπλοα

Τα Tesla δεν είναι ταχύπλοα

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί των Tesla που αψηφούν τους πλημμυρισμένους δρόμους και τους διασχίζουν σαν να μη τρέχει τίποτα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο ίδιος ο Elon Musk είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι το Model S μπορεί να επιπλέει για μικρά χρονικά διαστήματα και πέρυσι είπε πως το Cybertruck θα μπορεί να «διασχίζει ποτάμια, λίμνες και ακόμη και θάλασσες που δεν είναι πολύ φουρτουνιασμένες».

Δεν θέλει και πολύ, λοιπόν, αρκετοί οδηγοί Tesla να πιστέψουν πως ακόμη και ένα Model 3 μπορεί να κάνει το ίδιο βασιζόμενοι στο ότι οι μπαταρίες βρίσκονται σε έναν κλωβό αδιαπέραστο από το νερό.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν έτσι καθώς η υγρασία είναι… άτιμο πράμα και μπορεί να διεισδύσει στα στοιχεία των μπαταριών προκαλώντας τεράστια ζημιά.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το Model 3 μπορεί να τα κατάφερε να περάσει μέσα από το νερό αλλά είναι πολύ πιθανό το βρώμικο αυτό νερό να έχει εισχωρήσει σε σημαντικά μηχανικά εξαρτήματα προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Αν κάνετε μία αναζήτηση θα βρείτε στο διαδίκτυο μαρτυρίες ιδιοκτητών Tesla που αναφέρουν πως μετά από υδάτινα περάσματα το αυτοκίνητο τους δεν έπαιρνε μπροστά.

Κάτι που ακούγεται λογικό μιας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι βάρκες, όσο καλή στεγανότητα και αν έχουν. Και αν ορισμένοι ιδιοκτήτες Tesla συνηθίζουν να περνούν από πλημμυρισμένους δρόμους, καλό θα ήταν να κόψουν αυτή τη συνήθεια αλλιώς θα βρεθούν προ εκπλήξεων.