ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκινητάκι του λούνα παρκ βγήκε στους δρόμους (video)

Αυτοκινητάκι του λούνα παρκ βγήκε στους δρόμους (video)

Ένας μερακλής Αμερικάνος πραγματοποίησε το όνειρο που είχε από παιδί: Να μπορεί να οδηγεί ένα αυτοκινητάκι του λούνα παρκ και στους δρόμους!

Του Γιάννη Σκουφή

Στην διάρκεια της πανδημίας πολλοί είχαν την ευκαιρία και τον χρόνο να ασχοληθούν με ότι δεν μπορούσαν νωρίτερα. Για παράδειγμα, ο Dan Hryhorcoff από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ αποφάσισε να διασταυρώσει ένα παλιό Chevrolet Aveo με μία μοτοσικλέτα για να προκύψει ένα μεγάλο αυτοκινητάκι που σε πολλούς θυμίζει την παιδική τους ηλικία.

Εμπνευσμένο από τα αυτοκινητάκια του λούνα παρκ της δεκαετίας του ‘50, αυτό που κατασκεύασε ο Hryhorcoff είναι πολύ μεγαλύτερο και φτάνει τα 4 μέτρα σε μήκος, τα δύο σε πλάτος και το ενάμιση σε ύψος.

Κάπου το διπλάσιο μέγεθος σε σχέση με το αρχέτυπο, ενώ αξιοσημείωτη είναι η πιστότητα της μεταφοράς κάθε λεπτομέρειας αφού υπάρχει μέχρι και η κεραία ηλεκτροδότησης.

Ο Hryhorcoff είχε μελετήσει πολλές ώρες το αρχικό σχέδιο ώστε να καταφέρει να το περάσει στη δημιουργία του. Την οποία κατασκεύασε στο γκαράζ του χρησιμοποιώντας ειδικά καλούπια για να μορφοποιήσει τον πολυεστέρα, που είναι και το βασικό υλικό της όλης κατασκευής.

Παρόλο που πλαίσιο προέρχεται από ένα κομμένο Aveο υπάρχουν πολλές αλλαγές μιας και ο κινητήρας μαζί με την μετάδοση βρίσκονται στο πίσω μέρος κινώντας τους αντίστοιχους τροχούς. Και αυτό επειδή ο Hryhorcoff αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον εμπρός τροχό μιας μοτοσυκλέτας προκειμένου το τιμόνι να κόβει όπως σε ένα αυτοκινητάκι από λούνα παρκ.

Το πιο ωραίο σας το αφήσαμε για το τέλος αφού το bumber car, όπως ονομάζεται, έχει άδεια για να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους.