ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Oι χάρτες της Google θα μπορούν να προειδοποιούν και για τις λακκούβες στους δρόμους (pic+vid)

Oι χάρτες της Google θα μπορούν να προειδοποιούν και για τις λακκούβες στους δρόμους (pic+vid)

Οι δρόμοι με κακοτεχνίες είναι μια δυσάρεστη και επικίνδυνη εμπειρία, που εμείς οι Έλληνες ξέρουμε από πρώτο χέρι. Η τεχνολογία πάντως υπόσχεται λύσεις και για αυτό.

Του Γιάννη Σκουφή

Περνώντας από μια λακκούβα στην καλύτερη περίπτωση θα ταλαιπωρηθεί απλά η ανάρτηση και οι επιβάτες ίσως να τρομάξουν από τον ξερό τράνταγμά της. Αν όμως η τύχη δεν είναι με τον οδηγό τότε υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσει από ένα κλατάρισμα μέχρι και μία στραβωμένη ζάντα.

Πως σας φαίνεται λοιπόν αν στο μέλλον ένα προηγμένο σύστημα πλοήγησης, σαν και αυτό της Google για παράδειγμα που υπάρχει στους χάρτες της, πέρα από το να σας κατευθύνει στον προορισμό σας θα σας προειδοποιούσε για τις λακκούβες και γενικά τις κακοτεχνίες στους δρόμους που κινείστε;

Δύο σπουδαστές στο Loyola Marymount λοιπόν που είχαν ως αντικείμενο εργασίας τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στους δρόμους του Los Angeles διαπίστωσαν, καταγράφοντας διάφορα σημεία των δρόμων, τις υπερβολικά πολλές κακοτεχνίες που υπήρχαν στο οδόστρωμα.

Έτσι αποφάσισαν να τροφοδοτήσουν με δεδομένα την ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα της Google με την ονομασία TensorFlow για να βελτιώσουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες, αλλά και προκειμένου να προειδοποιούν τους οδηγούς για σημεία που ενδεχόμενα κρύβουν κινδύνους προκειμένου, όσο μπορούν, να τα αποφεύγουν.

Ομολογουμένως πολύ έξυπνη και ιδιαίτερα χρήσιμη προσθήκη στις υπηρεσίες ενός ήδη καλού συστήματος πλοήγησης, που σε δρόμους σαν και αυτούς της χώρας μας θα αποδεικνυόταν εξαιρετικά χρήσιμη. Και για να γίνουν οι μετακινήσεις μας πιο άνετες αλλά και για να περιοριστούν οι ζημιές από τις κακοτεχνίες.

Σχετικές ειδήσεις