ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με αυτό το αυτοκινούμενο πας μέχρι το τέλος του κόσμου (pics)

Με αυτό το αυτοκινούμενο πας μέχρι το τέλος του κόσμου (pics)

Το Patagonia μπορεί να μοιάζει με τα συνηθισμένα αυτοκινούμενα που βλέπουμε το καλοκαίρι στα κάμπινγκ -ελεύθερα κυρίως- της χώρας μας αλλά είναι πραγματικά ιδιαίτερο. Και εξαιρετικά ικανό. 

Του Γιάννη Σκουφή

Η Global Expedition Vehicles είναι μια εταιρία που εξειδικεύεται στις μετατροπές διαφόρων εξίσου ειδικών οχημάτων. Όπως είναι τα Kenworth, International, Freightliner, BAE, Mercedes, MAN και Unimog.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα Kenworth K270/ K370 με την ονομασία Patagonia, που στην μικρότερη εκδοχή του μετρά 5,30 μέτρα σε μήκος. Η εταιρεία αναφέρει πως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8,80 μέτρα, προκειμένου να υπάρχει χώρος ακόμα και για τη μεταφορά ενός ATV.

Εξωτερικά το Patagonia θυμίζει ως ένα σημείο όχημα πολεμικών επιχειρήσεων με διάφορες μπάρες πρόσδεσης, σκαλοπάτια, προβολείς οροφής κ.λπ. Το εσωτερικό του παραπέμπει σε μια μικρή γκαρσονιέρα πολυτελείας, καθώς υπάρχει διπλό κρεβάτι, πλήρης κουζίνα, ψυγείο, πληθώρα αποθηκευτικών χώρων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η αμερικανική εταιρία δεν αναφέρει κάποια στοιχεία και χαρακτηριστικά ούτε για το τετρακίνητο όχημα της αλλά ούτε και για τον κινητήρα του. Ο οποίος προφανώς θα είναι ένας δυνατός turbo diesel για να παρέχει τεράστια αποθέματα ροπής αλλά και την απαιτούμενη αυτονομία. Πάντως, είναι γνωστή η τιμή πώλησης η οποία ξεκινά από τις 465.000 δολάρια. Όχι και άσχημα για να εξερευνήσει κανείς τον κόσμο…

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις