ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της Formula 1 το 2021;

Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της Formula 1 το 2021;

Ο τεχνικός διευθυντής του πρωταθλήματος Ross Brawn έχει ως στόχο να κάνει τα πράγματα στη Φόρμουλα 1 πολύ πιο ενδιαφέροντα!

Του Γιάννη Σκουφή

Το φετινό πρωτάθλημα στη Φόρμουλα 1 έχει μάλλον κριθεί, καθώς μετά το Γκραν Πρι της Γαλλίας ο Hamilton σημείωσε την έβδομη νίκη του και η Mercedes την όγδοη σε ισάριθμους αγώνες. Η Ferrari δείχνει ανήμπορη να ανταγωνιστεί τα ασημένια βέλη και ο κορυφαίος θεσμός στο μηχανοκίνητο αθλητισμό κινδυνεύει να χάσει πρόωρα την αίγλη και το θέαμα που προσφέρει.

Οι αρμόδιοι στην FIA μελετούν μεγάλες αλλαγές στα μονοθέσια ώστε να κάνουν το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και να σπάσουν τον μονόλογο των Γερμανών. Μια από τις σημαντικότερες θα είναι η σχεδίαση των μονοθεσίων με τέτοια αεροδυναμική που να ευνοεί τα προσπεράσματα και το θέαμα.

Οι πτέρυγες μπροστά και πίσω θα είναι πιο επιθετικές -ειδικά η πίσω θα είναι τεράστια και διπλή- οι πλευρικές εισαγωγές αέρα μεγαλύτερες, το DRS ίσως να καταργηθεί, ενώ οι τροχοί θα παραμείνουν ακάλυπτοι.

Ο μετρ στην επεξεργασία εικόνας Jamil Rza μας δείχνει μερικές όμορφες εκδοχές για το πως μπορεί να είναι τα μονοθέσια στα επόμενα χρόνια. Από τις οποίες απουσιάζει το σύστημα HALO, κάτι όμως που μάλλον θα διατηρηθεί επειδή προέχει η ασφάλεια των πιλότων. Όπως και να έχει το θέμα είναι πως πρέπει κάτι να γίνει στη Φόρμουλα 1 ώστε να αναζωπυρωθεί και πάλι το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος.