Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan GT-R vs Toyota Supra: Κόντρα αλά ιαπωνικά! (video)

Newsbomb

Μπορεί να μην θυμίζει κάτι από ντέρμπι αιωνίων αλλά η κόντρα ανάμεσα σε δύο γιαπωνέζικες υπερκατασκευές έχει ειδικό βάρος. Και ενδιαφέρον.

Του Γιάννη Σκουφή

Από την μία έχουμε την πολύ-προβεβλημένη Supra με τα αμέτρητα βίντεο στο διαδίκτυο και τις διάφορες παραλλαγές της. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα κουπέ με πίσω κίνηση και ένα με την πιο αυθεντική συνταγή, μιας και βασίζεται στην BMW Z4.

Ωστόσο, οι Ιάπωνες έχουν καταφέρει να διαφοροποιήσουν το δικό τους μοντέλο σε διάφορα σημεία. Ακόμη και αν το τρίλιτρος εξακύλινδρος turbo των 340 ίππων και των 500 Nm έχει ακριβώς την ίδια απόδοση και στο γερμανικό σπορ μοντέλο.

Απέναντι της η Supra έχει ένα από τα σπορ μοντέλα που έχουν το δικό τους μεγάλο μύθο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ο λόγος για το πασίγνωστο GT-R. Γνωστό και ως Godzilla με τις φήμες να λένε πως το απέκτησε από έναν δημοσιογράφο από την Αυστραλία στις πρώτες εμφανίσεις του αυτοκινήτου στο πρωτάθλημα τουρισμού.

Όπως και να έχει χρονικά το σπορ μοντέλο της Nissan… ίσως και να μοιάζει με ένα Godzilla αφού στις διάφορες παραλλαγές του κυκλοφορεί με το γνωστό V6 με τα διπλά turbo εδώ και 14 χρόνια! Στο διάστημα αυτό η απόδοσή του έχει φτάσει από τους 485 ίππους των πρώτων εκδόσεων έως τους 720 της Nismo Track Edition.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα καινούργιο Nissan GT-R με 570 ίππους να αντιμετωπίζει μια Toyota Supra. Η μάχη είναι πραγματικά άνιση για την Supra που υπολείπεται τόσο σε ισχύ όσο και σε πρόσφυση σε σχέση με το τετρακίνητο GT-R. Όπως θα δείτε όμως τα καταφέρνει μια χαρά απέναντι στο Godzilla και χάνει με αξιοπρέπεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Self Test: Ποιοι πρέπει να το προμηθευτούν από σήμερα- Τι ισχύει για σχολεία και Δημόσιο