Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία Mercedes SLR McLaren με άρωμα Hilton. Paris Hilton

Newsbomb

Η SLR McLaren είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομψοτεχνήματα τεχνολογικής υπεροχής που έχει να επιδείξει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Σε συνεργασία με τη βρετανική McLaren.

Του Γιάννη Σκουφή

Μέχρι το 2009 είχαν κατασκευαστεί 2.157 Mercedes SLR McLaren φιγουράροντας στα γκαράζ celebrities, διασημοτήτων από το χώρο του αθλητισμού, της μόδας, αλλά και γνωστών επιχειρηματιών. Η συγκεκριμένη που βλέπετε ανήκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Paris Hilton και είχε πολλές φορές αποθανατιστεί από τους παπαράτσι με διάφορους VIP, όπως το 2006 με τη Britney Spears και τη Lindsay Lohan.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο άλλαξε διάφορα χέρια για να καταλήξει σε κάποιον που ονομάζεται Ed Bolian και ο οποίος πριν από τρεις μήνες πλήρωσε περίπου 180.000 δολάρια για να την αποκτήσει. Πόσο που είναι περίπου το 1/3 της αξίας μιας καλοδιατηρημένης SLR, γεγονός που δείχνει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει περάσει πολλά.

Ο Ed πάντως θεωρεί πως αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας αυτή την SLR που έχει άρωμα από Paris Hilton. Ωστόσο, δεν λογάριασε και το πολύ υψηλό κόστος συντήρησης, επισκευής και φυσικά των ανταλλακτικών. Για παράδειγμα, η αντλία για το σύστημα διεύθυνσης κοστίζει 2.220 δολάρια και η κρεμαγιέρα 6.270 δολάρια.

Οι μπαταρίες (υπάρχουν δύο) στοιχίζουν 1.350 δολάρια, τα αμορτισέρ για να σηκώνονται οι πόρτες 1.350 δολάρια το καθένα, ένα σέρβις φρένων 1.350 και οι αισθητήρες ελέγχου πίεσης των ελαστικών 1.700 δολάρια. Η αντικατάσταση για τακάκια μαζί με τις δαγκάνες και το σύστημα αερόψυξής τους κόστισε συνολικά πάνω από 23.000 δολάρια.

Χαρακτηριστικό είναι πως η αλλαγή λαδιών κόστισε 2.100 δολάρια, ενώ διάφορες άλλες εργασίες που έγιναν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Mercedes ανέβασαν το συνολικό κόστος επισκευής στις 34.565 δολάρια –περίπου 28.500 ευρώ. Όσο περίπου κοστίζει στις ΗΠΑ μια σπέσιαλ Camaro LT1.

Ωστόσο, μετά από αυτές τις επισκευές ο Ed υπολογίζει πως θα μπορεί να πουλήσει την SLR του αρκετά ακριβότερα από τα χρήματα που έχει δώσει έως τώρα. Του το ευχόμαστε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρέχει η επιχείρηση «Ελευθερία» - Οι απρόθυμοι και τα προνόμια